Какво е СКИНИМАЛИЗЪМ? Less is more beautiful and classy+Видео

Скинимализъм е сравнително нов термин в света на козметиката и като човек, който се занимава с натурална козметика и има дълъг опит с козметика от различен клас, мога да ви уверя, че именно в това истината. Колкото по-малко продукти използвате върху кожата и косата си, толкова по-добре. Или less is more! Това се отнася както за козметиката и грима, така и за гардероба и за вещите в дома. Колкото по-изчистен и минималистичен подход имате във всеки един аспект от живота, толкова по-фокусирани ще бъдете в нещата, които са най-важни! Вижте и видеото в ютюб!

Терминът СКИНИМАЛИЗЪМ идва от съчетанието на английските думи skincare и minimalism и назовава една от водещите тенденции в лайфстайла и козметичната грижа. Стремежът е към редуциране на козметичните продукти, както и активните съставки в самите тях. Този подход започна с първия локдаун когато хората осъзнаха, че се нуждаят от по-малко козметика и грим. Сега фокусирането не е вържу ежедневния грим и премахването му вечер, а запазване на есетествения здрав вид на кожата! Скинимализмът връща грижата за кожата на базисно ниво и по-практичен подход, в който десетките стъпки отстъпват място на най-важните, които са 2-3, защото повече не винаги означава по-добре. Дори комбинирането на твърде много козметични продукти в някои случаи може да доведе до редица неприятни странични реакции на кожата като зачервяване, парене,щипане, сърбеж, суха кожа, люспеста се кожа, дерматити, козметично акне и т.н.

Основните грешки, които се случават е когато се използва неправилен почистващ продукт, който е прекалено агресивен, а това е първата стъпка в грижата за кожата, която е супер важна. Втората стъпка е овлажняване и третата е слънцезащита. Аз лично обединявам втората и третата стъпка чрез моя домашен алое вера серум и органичен перлен прах, който е богат на минерали, включително и цинк, който има защитни свойства за кожата. Имайте предвид, че повечето слънцезащитни кремове замърсяват световния океан. Чрез скинимализма ние мислим и за околната среда. Аз лично като предпочитам домашна козметика, не изхвърлям опаковки, а използвам мои бурканчета и тубички многократно. Съставките, които използвам са натурални и НЕ замърсяват водата  и съответно природата с токсични химикали. Освен това е невъзможно да получите негатична реакция за разлика от комерсиалния продукт.

В книгата си съм споделяла и маски за лице, които са различни в зависимост от какво се нуждае вашата кожа и аз лично ги препоръчвам поне 4-5 пъти седмично.

Напомням за текущите промоции от 15.11-22.12.2021:

1.Нова книга “Спа бутик за красота у дома” – 20% намаление или 28 лв вместо 35 лв;

2.Луксозна книга “Моето изкуство да живея и да се обичам” – 30%намаление или 21 лв вместо 29.90 лв;

3.Екнига-наръчник “100дни до 100% суровоядство” – 40%намаление или 45 лв вместо 75 лв;

4.Натурален бюти комплект Desilifestyle с 5 продукта – 20% намаление или 64 лв вместо 80 лв (съдържа: органичен почистващ лосион за лице 50 мл; органичен алое вера серум 30мл; органичен перлен прах 5 мл; органичен масажен бар за тяло 50 гр; органично розово червило-глос/руж 6 гр.+ брошура със съставките и 3-дневен след празничен детокс план);

5.Кинезио ленти за лице – 20%намаление или 40 лв вместо 50 лв (5 метра на 5 см, имат лифтинг ефект, изглаждат финните линии и бръчиците и стягат кожата).

Предложения 4 и 5 са ИЗЧЕРПАНИ!

Ако поръчате 2 от моите предложения, получавате подарък: натурално розово червило/глос и екнигата “Антиейджинг детокс рецепти за вътрешна и външна красота”!

Ако поръчате 3 от моите предложения, получавате подарък: екнигата-наръчник “100 дни до 100% суровоядство”!

За поръчки ми пишете на имейл: desilifestyle.net@gmail.com

Тази статия е публикувана в събота, ноември 20th, 2021 at 9:20 в категория Натурална козметика.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline