Топ 11 антиейджинг натурални хакове за жени на 40+/Как да изглеждаме по-млади?

Днес бих искала да споделя моите трикчета как да изглеждаме по-млади от колкото сме. Често срещам хора, които ме смятат за поне 5-10 години по-млада. Затова днес ще споделя моите топ 11 антиейджинг натурални хакове за жени на 40+, а тук вижте и видеото в ютюб. Тук няма да говоря за ботокс, филъри и други скъпи козметични интервенции в козметични салони и клиники, а за практики, които може да прилагате вкъщи, с домашни продукти и които са супер нискобюджетни и БЕЗОПАСНИ!!!

1.На първо място, всичко, което ще спомена по-нататък във видеото се обезмисля, ако менюто ви НЕ се състои от поне 70-80% сурови плодове, зеленчуци, авокадо, кълнове, семена и ядки. Няма как да се подмладите по натурален начин БЕЗ това условие. Може и да не сте пълни вегани, но трябва да консумирате основно растителна храна. По възможност практикувайте CRON – антиейджинг практика, описана в книгата ми “Моето изкуство да живея и да се обичам”.

2.На второ място, трябва да правите детокси на изцяло сурова храна с повече плодове поне веднъж на 3 месеца. Плодовете са като вътрешна козметика и няма как да се разкрасите натурално БЕЗ плодове. Те са като метла за червата и правят това, което не могат да направят зеленчуците, които всъщност за изграждане и минерализация на организма. В двете ми книги има описани ПРАВИЛНИ И ЗДРАВОСЛОВНИ режими, които ще ви свършат прекрасна работа. Ако желаете по-дълбоко пречистване на организма, тогава препоръчвам 10-дневната ми авторска програма по гладолечение в екнигата-наръчник “100 дни до 100% суровоядтво”, която до 30.09 е с 40% ОТСТЪПКА!

3.На трето място, задължително трябва да прекратите употребата на цигари, алкохол, захар, тестени изделия от бяло брашно и млечните продукти. Това са най-състаряващите продукти, които са СУПЕР вредни за кожата и за здравето като цяло! Позволено е само органично вино на празник по 1 чаша!

4.На четвърто място, намалете стреса, защото той изключително много състарява с релаксиращи практики, описани в моите книги като заземяване, медитации, разходки сред природата, умерен спорт като фитнес, аква аеробика и плуване, сауна, кафе с приятелка, здравословен шопинг и т.н. Освен това трябва да намалите излагането на сънце, въпреки слънцезащитата. Не повече от 1 път седмично за по 1 час през летния сезон е позволено излагане на слънце и то в сутришните или следобедни часове!

5.На пето място, опитайте се да не правите често мимики с лицето. Хората, които правят най-различни мимики с чело, очи и уста, получават по-бързо бръчки от тези, които запазват лицето си спокойно докато се изразяват. Опитайте се докато говорите по телефона да се наблюдавате в огледало и вижте колко мимики правите. Аз като цяло от доста по-млада съм се научила да не правя често мимики с лице и благодарение на това имам сравнително малко бръчки на лицето за 40-годишна.

6.На шесто място, използвайте органична или най-добре домашна козметика, която сами сте си направили. Задължително ограничете използването на грим като фон дъо тен, пудра, бронзанти, контури, коректори, сенки и т.н., които водят до преждевременно стареене на кожата. Гримът е един от най-застаряващите фактори, дори и органичния, а този който е дълготраен и водоустойчив е потенциално опасен за организма. Колкото повече грим използвате толкова по-възрастни ще изглеждате особено ако използвате много фон дъо тен и контури. Био козметиката е по-добра от конвенционалната, но отново съдържа 40-50 съставки докато когато вие си приготвяте козметиката знаете точно какво използвате като съставки, екологична и нискобюджетни е, а рецептите са за 1 път, 1 седмица или 1 месец.

7. На седмо място, правете си 2-3 пъти седмично масаж на лицето с rejuva cup или с ръце. демонстрирам ги във видеото.

Cupping е холистична практика за лице, която подобрява кръвообращението, отпуска мускулното напрежение при стрес, подпомага регенерацията на клетките, увеличава циркулацията на богата на кислород кръв, стяга тъканите и стимулира клетките, отговорни за производството на колаген. Тази процедура: озарява кожата, минимизира петната, финните линии и бръчките. Също така тонизира лицето, намалява подпухването както и производството на себум и увеличава доставянето на хранителни вещества в клетките!

Практиката е противопоказна ако сте си слагали филъри и ботокс!!!

8. На осмо място, правете си поне 2-3 пъти седмично антиейджинг домашни маски. Освен че е екологично и не замърсявате природата с пластмасови опаковки и шийт маски, те са и много по-здравословни за кожата. В новата ми книга “Спа бутик за красота у дома” може да откриете голямо разнообразие от прекрасни маски за всякакви кожни проблеми.

9.На девето място, слагайте си 2-3 пъти седмично кинезио ленти на лицето на зоните с финни линии и бръчици.

Kinesio taping е практика, при която се подобрява циркулацията на течности в зоните, които се третират като се изглаждат финните линии и бръчиците. Това е напълно безопасен неизнвазивен натурален метод с лифтинг ефект. Подобрява също така еластичността на кожата, регенерира тъканите по-бързо, отпуска мускулите на лицето и премахва подпухването.

Използва се САМО кинезио тейп за ЛИЦЕ. Избягвайте зоните с косми, почистете лицето предварително, намажете с маслен серум от рецепта от новата ми книга “Спа бутик за красота у дома”. Преди това се прави масаж показан в точка 7, с ръце или rejuva cup. Лентите не се опъват, а се залепят много внимателно. Oставят се да действат от 4-8 часа и се отлепят също много внимателно БЕЗ да се разтяга кожата.

10.На десето място, практикувайте бюти сън, който е в 22 часа. Сънят преди полунощ се счита за най-полезен и разкрасяващ. Тогава организма се регенерира най-пълноценно. Хубаво е също така да инвестирате в копринена калъфка за възглавница, защото са най-полезни за кожата!

11.На единадесето място, не се обличайте като лелка на 40+ с широки рокли, поли и панталони. Ако фигурата ви е стегната и запазена слагайте къси рокли и поли, тесни панталони и т.н., които подчертават фигурата ви. Не бъдете със закостеняло виждане, а разчупете рамките на общественото мнение. Просто бъдете Себе си!!!

Тази статия е публикувана в събота, септември 18th, 2021 at 7:00 в категория Топ 10....

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline