Храня се за 1 ден като 40-годишната Freely the banana girl+Видео

Днешното видео е на тема “Храня се за 1 ден като Freely the banana girl”.

Преди години намирах поведението на Freely за доста арогантно и надменно, но в последните години започнах да я харесвам и нещата са в положителна посока. Тя се подвизава в ютюб от повече от 10 години, преди беше много популярна именно заради големия хейт, който събираше. Тогава беше с партнъор, който намирах за изключително неприятен и арогантен, но от около 3-4 години е с нов човек, който смятам, че й е повлиял положително. Тя започва да се храни само със сурова храна, основно плодове с цел отслабване и винаги акцентира на това в нейните видеа. Аз пък правя точно обратното, защото за мен свалянето на излишните килограми е най-малкия положителен ефект от растителното хранене. Freely прави доста скандални видеа, тип реакции на какво ядат за 1 ден определени известни ютюбъри и съответно събира доста кликове, защото хората харесват да гледат шоу, драма, циркове. Аз лично не гледам такива видеа и не бих направила такова осъдително видео. Просто не съм такъв човек. Но от друга страна когато тя споделя какво яде, как обикаля джунглата, събира плодове, показва животинките ми е много приятна и аз лично гледам тези видеа с удоволствие.

Тя е австралийка на име Leanne Ratcliffe, веган активист и автор и благодарение на суровото хранене отслабва с 20 кг и си поддържа теглото вече повече от 10 години. Тя е израснала на стандартно хранене, но е пробвала полулярни диети като аткинс, палео и т.н, които са увредили здравето й.  След това е станала булимичка. Но е преодоляла здравословните си проблеми благодарение на суровото хранене и диетата Raw till 4 както и редовния спорт. Определя себе си като плодоядец и ние като вид трябва да консумираме основно плодове, въглехидрати и глюкоза. Мазнините трябва да са едва 10% от менюто. Именно това е голямата разлика, която е между нея и дамите, за които вече говорих и нея. Те акцентират върху зеленчуците и мазнините, а тя обратното. Аз съм някъде по средата като мнение. Според мен в условията на България, човек може да акцентира върху плодовете само за 3 месеца в годината. Тя живее в тропическа джунгла и може да се храни с изобилие от най-различни екзотични плодове. Аз лично нямам против това, но тя се държи доста арогантно и осъдително с хората, които не могат да си позволят по една или друга причина нейното хранене. Симпатизирам й за видеата й, свързани с джунглата , а също, че се е отказала от “разкрасяването ” с гримове и робуването на козметичната индустрия. Показва как се грижи за кожата и косата си, как се гримира с корени, как сама си прави някои неща в джунглата заедно с приятеля си. Идва ми прекалено крайно, че е решила да не се обезкосмява. Аз лично съм против това. И нейния лайфстайл в джунглата категорично не е за родители с деца. Тя за себе си е избрала да не бъде майка,  а да се грижи само за себе си и да живее в джунглата, което уважавам разбира се. Тя също така написва няколко книги за растителното хранене, които предлага онлайн.

Както казах, тя се храни през деня само с плодове (основно с екзотични), а вечерта яде и салати, сурови спагети със сос, сурово суши, сурови крекери и т.н. Цялото видео вижте тук!

Тази статия е публикувана в събота, юли 3rd, 2021 at 7:41 в категория Здравословно хранене на практика.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline