Топ 13 стъпки към МИНИМАЛИЗЪМ+Видео

Изминаха повече от 7 години от както започнах моя път към МИНИМАЛИЗЪМ и бих казала, че колкото по-навътре навлизам в материята на практика, толкова повече се влюбвам в самия процес на опростяване на живота. Защото буквално с всеки изминал ден все повече опростявам и имам повече време просто да живея, а не да се чудя кое къде да сложа. Има много хора, които биха искали да започнат също своя път към по-минималистичен и по-ниско консуматорски живот. И понеже скоро ще настъпи пролетта, смятам, че е удачно време за детокс на тялото, ума и дома, затова в днешното видео ще ви представя топ 13 стъпки, които е необходимо да предприемете, а тук вижте и видеото в ютюб:

Стъпка 1 – Бъдете организирани и пренасяйте вашите мисли върху планер или органайзер! – Там записвайте своите задачи за деня, приоритети, планове за следващите седмици и месеци и по този начин ще видите колко по-плавно и без стрес ще протича деня ви и живота като цяло!

Стъпка 2 – Не правете много неща наведнъж! – фокусирайте се само върху едно нещо и след това минете на следващата задача за деня. Не се опитвайте да мултитасквате. Например, първо впишете планера си сутрин докато пиете чай или кафе, след това си проверете имейла, после пригответе закуска и т.н. Работете по-малко, но по-умно!

Стъпка 3 – Подрете дома си и  работното място и по този начин ще бъдете много по-продуктивни и концентрирани!

Дори и да имате малки деца в къщи, това не е оправдание да не разчистване и да бъде вечно разхвърляно в къщи. Подреждайте всичко на мястото му, почистете пода и праха, разчистете хладилника и изхвърлете развалените продукти, измивайте чиниите веднага след хранене и дръжте кухнята си подредена.

Стъпка 4 – Изхвърлете или подарете дрехите, които не използвате или не харесвате повече! – в продължение на няколко години аз разчистих около 80%  от дрехите си (повечето препродадох, други подарих или захабените изхвърлих), които не обличах и сведох до минимум нещата, които използвам.  Може да си направите капсулен гардероб с максимум 33 елемента за 3 месеца. Моят съдържа само 29 елемента целогодишно и съдържа само дрехи, които обичам да нося. Повярвайте ми, но с колкото по-малко разполагате, толкова по- малко ще се чудите сутрин какво да обличате. Имам и видео по темата!

Стъпка 5 – Намалете до минимум козметиката, която използвате! – вие нямате нужда от много неща и освен, че ще си спестите много пари, но и ще пощадите кожата си с “бомбардидорвка” от токсични химакили, които сериозно могат да ви навредят. Аз лично освен продуктите от моя Бюти комплект “Desilifestyle” и един евтин шампоан на глинена основа друго НЕ използвам. Относно гримове, имам само един черен каял за очи, спирала и едно червило. Представете си? Нищо друго НЕ ми трябва! Имам и видео по темата!

Стъпка 6 – Опростете листата си за пазар! – аз лично купувам едни и същи сезонни плодове, зеленчуци, ядки, семена и авокадо и се придържам към опростен пазар. Не ям животински продукти (само за дъщеря ми купувам яйца) и по този начин НЕ се затормозявам в търсене на био месо, дива риба и био млечни продукти, които са безумно скъпи. Също така често си правя и заготовки като босилково песто, ядково сирене, сурови крекери, покълвам семена и измивам предварително зеленолистните. По този начин приготвянето на здравословни ястия става супер лесно и бързо и прекарвам малко време в кухнята.

Стъпка 7 – Разчистете библиотеката си! – ако вече сте прочели някоя книга и смятате, че не е настолна и повече няма да ви трябва, я подарете на някой приятел или дарете в градската библиотека.

Стъпка 8 – Разчистете чантата си! – оставете си само най-важното като портмоне с документи, телефон и ключове както и маска за лице. Освен тях аз винаги нося и цветен балсам за устни и огледало!

Стъпка 9 – Разчистете телефона и лаптопа си! – изтрийте излишната информация като файлове и прекалено много еднакви снимки или снимки, които ви напомнят за тъжни моменти, сортирайте ги в папки. Изтрийте излишни приложения, които не използвате и т.н.

На лаптопа си изтрийте ненужната информация като файлове, които не ви трябват, музика, документи и т.н., а важната разпределете в отделни папки.

Стъпка 10 – Намалете броя на хората, които следвате в социалните мрежи (фейсбук, инстаграм и ютюб)! – спрете да следвате т.н. Influencer-и, които рекламират най-различни боклуци от различно естество, от които нямате нужда и ще видите колко по-щастливо ще живеете БЕЗ да се обременявате с излишна информация. По този начин ще намалите и вероятността да похарчите излишни пари за някоя спонтанна покупка от която едва ли имате нужда. Също така се отпишете от мейл листи, които НЕ са ви полезни и които само ви пълнят пощата със спам. Намерете няколко човека, които наистина харесвате, вибрират на вашата честота и следвайте само тях, защото понякога човек може много да се натовари с разнородна информация.

Стъпка 11 – Вървете повече пеша!  – или карайте колело вместо да карате кола и ще осъзнаете, че живота ще стане много по-лесен и опростен вместо да си късате нервите с ремонти на кола, други лоши шофъори, които може да ви блъснат, задръствания, ремонти в града, липса на места за паркиране, данъци и т.н.

Стъпка 12 – Спрете да се виждате с токсични хора! – това са хората от живота ви, които не ви помагат с нищо, натоварват ви с негативна енергия и отрицателни емоции.  А ако не успеете, просто намалете разговорите си с тях.

Стъпка 13 – Дисконект всеки ден по 30 минути до 1 час! – останете на саме със Себе си, изключете телефона, компютъра, телевизора и т.н, отидете сред природата, на плажа или на планина. По този начин ще намалите значително стреса в живота си. Може дори просто да си релаксирате или да медитирате през това време за 5-10 минути или просто да дишате дълбоко. Със сигурност ще намалите напрежението във вашето ежедневие и ще се разведрите. Това време със Себе си е момента когато са ми идвали най-креативните идеи за моята работа, а и за смисъла на живота и какво въобще правя тук на Земята!

Повече за минималистичния живот в здраве, щастие и благополучие може да научите в книгата ми “Моето изкуство да живея и да се обичам”!

Напомням за моите ПРОЛЕТНИ холистични оферти до 8.03.21:

1.Закупете 1 бр бюти кутия на МИНИМАЛИСТА с 20процента намаление + 1 от моите книги по избор:

– “Моето изкуство да живея и да се обичам ” – 21 лв вместо 29,90 лв;

– “100 дни до 100процента суровоядство ” – 52, 50 лв вместо 75 лв;

– “Антиейджинг детокс рецепти за вътрешна и външна красота” – 15 лв

И получавате БЕЗПЛАТНО участие в един от моите 3 онлайн курса по избор:

– Тайните на Днк храненето- 89 лв

– Тайните на женското здраве- 89 лв

– Тайни за красота от цял свят- 60 лв

Или БЕЗПЛАТНО участие в моето Detox face and body challenge- 50 лв. Линк с повече информация: https://desilifestyle.net/2021/02/%d0… За поръчки ми пишете на имейл: desilifestyle.net@gmail.com

2.Купете Луксозен базисен сет Desilifestyle с 30% НАМАЛЕНИЕ до 8.03.21: https://desilifestyle.net/2020/07/%d0…

3.Купете Екнига-наръчник “100 дни до 100% суровоядство” с 30% намаление до 28.02.21: https://desilifestyle.net/2019/06/%d0…

4.Купете Луксозната ми книга “Моето изкуство да живея и да се обичам”заедно с онлайн курс по Аква аеробика САМО за 33 лв до 28.02.21: https://desilifestyle.net/%d0%bd%d0%b…

Тази статия е публикувана в вторник, февруари 16th, 2021 at 7:30 в категория Топ 10....

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline