Топ 10 навика на МИНИМАЛИСТА+Видео

Преди повече от 7 години започна моя път към МИНИМАЛИЗЪМ и бих казала, че това е философията на живота ми заедно с пропагандирането на растително-суровоядното хранене и натуралната домашна козметика. Определям се като екстремен МИНИМАЛИСТ и това изключително много ми харесва. Обичам да се поставям извън зоната си на комфорт и екстремността в тази насока ми помага много да израстна като личност и да отстоявам принципите си. За да станеш минималист се изискват навици, които да се приложат на ежедневна база.

Затова днес ще споделя моите топ 10 навика, а тук вижте и видеото в ютюб:

1.На първо място, харча по-малко от колкото печеля. В днешно време много хора харчат пари на кредит за да купуват неща, които не им трябват за да впечатлят хора, които не харесват. Затова аз никога не купувам нищо на кредит или изплащане.

2.На второ място, винаги купувам това от което имам нужда, а НЕ това което искам. Много хора купуват всевъзможни дрехи, обувки, чанти, бижута, козметики, гримове, добавки, а дори НЕ се запитват за какво са им? Затова се питайте винаги:

-Наистина ли ми харесва тази дреха,

-Къде ще я облека,

-Колко пъти ще я облека,

-Цената оправдана ли е?

Относно другите неща се запитайте:

-Трябва ли ми още една палитра,  фон дьо тен, спирала и точно това червило като имам по 5 подобни?

– за какво ми е точно това бижу?

– трябва ли ми още 1 парфюм при условие че имам още 5?

– а пък тази добавка толкова ли е жизнено важна?

3.На трето място, винаги залагам на качество пред количество. Това ми е много важно и съм склонна да дам повече пари за някоя качествена дреха или обуква, която ще нося дълги години от колкото парцали, които ще се скъсат ако са от евтина материя или некачествени и евтини обувки. Освен това винаги преценявам дали ще мога да съчетавам дадена дреха с други елементи от гардероба си. Това беше основната ми цел при създаването на базисен сет Desilifestyle. Имам видео с топ 10 визии с този сет.

4. На четвърто място, прилагам правилото ако трябва да купя 1 нещо, значи 2 неща трябва да премахна. Тоест, когато купувам примерно една дреха като рокля, тогава се разделям с други 2 елемента като ги изхвърлям ако са захабени или ги препродавам или подарявам. Ако вече съм минималист правилото става 1/1.

5.На пето място, креативна съм и използвам това, което имам. Примерно, тази зима когато трябваше да си купувам ново зимно яке, аз изрязах яката на старото си захабено яке и я закачих на старо кожено сако, което имах преди 15 години забравено в къщата на родителите ми. Също така купувам винаги дрехи в базисни цветове, които мога да съчетавам по много начини. Нося на обущар обувките си за смяна на токчето ако се захаби вместо да ги изхвърлям.

6.На шесто място, ценя всяка вещ в своя дом, обичам всичките си дрехи и си ги пазя и когато съм използвала нещо, като се прибера веднага връщам дрехата на мястото й в гардероба и ако съм използвала официална обувка, я изчиствам и прибирам в кутия.

7.На седмо място, всеки ден отделям по 10-15 минути да изчистя пода, да подредя всичко по местата и веднага измивам чиниите след хранене. Винаги поддържам повърхностите чисти и подредени без да е натрупано. По този начин съм много по-фокусирана върху работата си и много по-креативна.

8. На осмо място, фокусирам се върху здравето си и харча пари за качествена храна, спортувам, защото здравето ми е най-голямото богатство. Когато не губя време в купуване на дрехи и козметики, аз прекарвам повече време сред природата, ходя на фитнес, приготвям вкусна здравословна храна и по този начин се грижа за здравето си.

9. На девето място, казвам НЕ на телевизора, на новините, на реалити форматите, на сериалите, и на хората, които ме натоварват с негативна енергия, рекламират боклуци от най-различно естество и ме облъчват с излишна информация  от която нямам нужда. Гледам само ютубъри,  които са ми полезни и ми помагат да живея по- съзнателен живот и по- ниско консуматорски и предпочитам да чета полезни книги.

10. На десето място, знам точно защо съм минималист и защо го правя. Защото минимализма е всъщност максимализъм. Когато минимизирам притежанията си, аз максимизирам живота си, тоест когато премахвам неща от живота си, аз имам повече време да се фокусирам върху целите и мечтите си, да прекарвам повече време със семейството ми или хората, които обичам и въобще да живея повече вместо да се чудя кое къде да сложа.

Чрез минимализма вие ще разберете кое е най-важното за вас в живота като същевремнно с това, ще ви помогне да намерите щастие, задоволство и свобода от вашето съществуване!

 

Тази статия е публикувана в вторник, февруари 23rd, 2021 at 7:50 в категория Топ 10....

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline