Моите топ 10 бюти и wellness навика+Видео

Днес бих искала да споделя топ 10 бюти и wellness навика, които ще ви помогнат да подобрите здравословното си състояние, да намалите излишните килограми, да се разкрасите от вътре на вън, да се справите със стреса и натовареното ежедневие, да подобрите общото си благосъстояние и да станете по-добрата си версия, а тук вижте и видеото, което този път се опитах да заснема по по-различен начин от обичайния:

1.На първо място, винаги започвайте деня си с планиране и организация. Аз лично вписвам планера си докато си пия сутришния чай или кафе. По този начин деня ми винаги завършва продуктивно и пълноценно и аз се чувствам удовлетворена на края на деня. Освен това, аз предпочитам енергизираща закуска като сочни сезонни плодове.

2. На второ място, тренирайте рано сутрин. Това е един чудесен начин за старт на деня, който ще ви зареди с енергия и тонус. Аз лично освен силови упражнения, включвам и стречинг йога в комплекса си.

3. На трето място, дръжте вашата кухня чиста и подредена – не оставяйте мръсни съдове, а ги измивайте веднага след като сте приклюили с храненето. По този начин ще ви е много по-приятно и уютно да си приготвяте здравословна храна и винаги ще намирате това, което ви трябва.

4. На  четвърто място, правете заготовки на вашите основни храни – при мен това е купуване на плодове и зеленчуци на всеки 3 дни, измиване на салатата, приготвяне на ядково сирене, накисване на семена за приготвяне на крекери, приготвяне и замразяване на босилково песто, приготвяне на сурови бонбони и т.н. Може също да си приготвите предварително сварена киноа, картофи за полусурови салати, хумус и т.н.

5.На пето място, наблягайте на непреработената храна като сурови плодове и зеленчуци, ядки и семена, които трябва да съставляват около 70-80% от менюто ви, свържете се с храната си и я приготвяйте с любов – не случайно, който е опитвал моята храна е казвал, че е невероятно вкусна и съм изключително щастлива от този факт. Избирайте продукти с различни цветове и ги подреждайте красиво в чинията си.

6.На шесто място, отделяйте си достатъчно време за да се нахраните на спокойствие без да се разсейвате с други неща и се опитайте последното ви хранене да приключи около 18 часа – дори ви препоръчвам да имате по-обилен обяд отколкото вечеря. Има изследвания, при които е доказано, че две групи жени с наднормени килограми приемат еднакво количество калории, но първата група ги приема основно по обяд, а другата – на вечеря. И в резултат, жените от първата група са отслабнали двойно повече отколкото втората. Не случайно аз избягвам вечерното хранене от години и основното ми хранене е около 14-16 часа, а първото, което е плодове е около 9,30-10 часа. И по този начин поддържам постоянно тегло, което е стабилно цял живот.

7. На седмо място, предпочитайте по-натурална козметика като качеството е пред количеството. С годините се убедих, че колкото по-малко козметика използвам, толкова по-добре се чувства кожата ми.

8.На осмо място, движете се повече пеша, разхождайте се в парка, на плажа, в планината и т.н. отколкото да използвате автомобилите си. Освен че е по-здарвословно, но по този начин дори ще намалите вашия индивидуален екологичен отпечатък върху Природата.

9.На девето място, отделяйте поне 1 час на ден време само за себе си като четене на книга, слушане на релаксираща музика, размишляване над живота и т.н.

10. На десето място, медитирайте за да рестартирате мозъка си под душа. По този начин ще се изчистите от негативните емоции, стреса и натовареното ежедневие и вечерта ще може по-добре да релаксирате.

Надявам се това видео да ви е харесало! Моля, да се абонирате за моя ютюб канал и за други полезни и интересни видеа! БЛАГОДАРЯ предварително!

Тази статия е публикувана в неделя, юли 19th, 2020 at 8:01 в категория Топ 10....

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline