Защо има само ЕДНА болест и хиляди наименования?+Видео

Често са ме питали защо не направя рубрика, в коята давам съвети за отделните болести, но аз вярвам, че има само ЕДНА!

Сигурно има около 30 000 имена на различни болести в света. Но ако ви кажа, че има само ЕДНА болест? Тук вижте и видеото в ютюб!

Една от основните грешки на съвременната медицина е категоризирането на болестите и представянето им като различни. Например Хашимото е проблем на щитовидната жлеза, или Рак на дебелото черво е проблем на дебелото черво, или Кистите на яйчниците са проблем само на репродуктивните органи или псориазиса и акнето са  проблем на кожата и т.н. И съответно се третира само съответния орган (като се изрязва или “лекува” с медикаменти).

Ние трябва да направим крачка назад и да погледнем здравето от холистична гледна точка и да осъзнаем, че всичко е свързано. Веднъж, ако органа е показал знак на неправилно функциониране, това означава, че просто там са се акумулирали токсини, но фактически цялото тяло страда. И това всъщност е един от Вселенските закони – Закона на Единността – ако е засегнато едно, то засегнато е и цялото или ако един орган е засегнат, то целия организъм е засегнат. Като човешки създания ние сме ЕДНО и всичко в нас  е свързано, както и клетките ни. Ние НЕ можем да гледаме на тялото като серия от части.

Сигурно сте чували за случаи, при които при Рак на гърдата например се отстранява част от млечната жлеза или цялата, но след време ако пациента е избрал медицинското лечение (химио и лъчетерапия), Рака рецидивира отново или на същото място или на друго.

Безбройните наименования на болести всъщност са без значение. От значение, е само факта, че те всички имат ЕДИН корен. И това са твърде много киселинни отпадъци в тялото. Твърде киселинното тяло  може да стане опасно състояние, което отслабва всички системи в тялото и е „благоприятна“ среда за развитие на болести. Трябва да се поддържа ph-баланс или киселинно-алкален баланс. По-подробна ПРАВИЛНА таблица (в интернет пространството има много грешни) с киселинните и алкалните храни може да прочетете в книгата ми “Моето изкуство да живея и да се обичам”. Болестите и лошите бактерии НЕ могат да живеят в чиста, здрава и алкална среда. А книгата ми е прекрасно холистично четиво или  настолно ръководство за профилактика на всички болести на цивилизацията, защото засяга всички аспекти за живота.

Ние не живеем в съзвучие с природните закони и затова сме загубили способността си да се вслушваме в БОЖЕСТВЕНАТА интуиция, вътре в нас. Хората ядат твърде много  киселинни храни като месо, млечни продукти и яйца, консумират рафинирани храни в пакетчета, вземат фармацевтични хапчета за да потушават симптомите си, гълтат хранителни добавки като си мислят, че правят нещо добро за здравето си, (и аз съм го правила, ОГРОМНА ГРЕШКА), ваксинират бебетата си с токсини, хранят ги със сухо мляко с чуждо ДНК от раждането, крият се от слънцето, мажат се с всевъзможни козметични продукти, пълни с химикали по цялото тяло и т.н. По този начин се акумулират огромно количество токсини в тялото и мозъка като се причнинява наддаване на тегло, депресия, умора, автоимунни заболявания, Рак, диабет и т.н.

Как да се предпазите от всичко това?

Като живеете в съответствие с природата и Вселенските закони. Голяма част от това заема и здравословното хранене, но не кое да е!

Хранене с богати на витамини, минерали и ензими храни са лесни за храносмилане, чистят клетките и напускат лесно тялото като нямат остатъци, които да ферментират в червата. Затова храненето трябва да е растително-суровоядно като поне 70-80 % трябва да е сурово и правилно съчетано.

Готвената храна трябва да бъде щадящо обработена. Колкото по-просто се храните като предпочитате монохраненето, толкова по-ефикасно ще функционира тялото ви. Суровите плодове и зеленчуци съдържат структурирана вода, която е най-важна за човешкото тяло, защото ние сме 70% вода и ензимите в суровата храна подпомагат всички биологични функции в нас. Нито една добавка на прах колкото и прехвалена да е НЕ може да се сравни със суровите плодове и зеленчуци. НЯМА кратък или заобиколен път към Истинското здраве! Науката не може да се сравни с това, което ни е дадено от Природата като храна за нашия биологичен вид. Тежките храни като месо, риба, яйца и млечни продукти пречат на жизнената енергия да „тече“ свободно във вас и ви ограбват като ви остават задръстени, депресирани и уморени. Храните, богати на вода се придвижват бързо във вас като ви остават нахранени, енергизирани и балансирани. Семплост и умереност в храненето е ключът към умствена яснота, емоционална стабилност, физическо здраве, духовна връзка с Висшия Разум и дълголетие.

Целта е да работите с тялото си за да се пречистите, да се тонизирате, да регенерирате клетките си и имунната система за да се преборите с вирусите, лошите бактерии и болестите.

ИСТИНАТА е: има ЕДНА болест и ЕДНО лечение. Болестта е свръх киселинност, а лечението е живеене според природните закони.

Ако случайно здравето ви е вече разклатено, то тогава е горещо препоръчително да рестартирате организма си чрез авторската ми програма по гладолечение и захранване, описана в новата ми екнига-наръчник “100 дни до 💯 суровоядство”, която до 18.07.2020 е с цели 30 процента намаление!

Тази статия е публикувана в сряда, юли 15th, 2020 at 13:50 в категория Здравословно хранене /статии/.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline