Моите топ 10 продуктивни съвета за майки, работещи от вкъщи+Видео

Като човек, който вече 5 години работи от вкъщи и се грижи за дете, осъзнах, че за да си успешен в работата си трябва да се спазват някои правила, които определено помагат с продуктивността. Освен това, много хора започнаха да работят онлайн по време на карантината, а и като цяло през последните години и мисля, че все повече ще започнат да работят за себе си в бъдеще.

Затова днес ще споделя моите топ 10 продуктивни съвета за хора, работещи от вкъщи, а тук вижте и видеото в ютюб:

1. На първо място, станете по- рано и се оправете още преди да са станали останалите членове от семейството. Измийте се, оправете леглото, направете сутришна тренировка, пригответе закуска за всички и т.н.

2.На второ място,  облечете се сякаш ще излизате. Не стойте по цял ден с пижама, нощница или развлечен анцуг. Това със сигурност ще ви накара да превключите на “работен режим”.

3.На трето място, разчистете мястото, където работите и бъдете организирани. Когато е подредено около вас и като цяло в дома ви, вие ще бъдете много по-продуктивни, фокусирани и концентрирани в работата си. Добавете нещо естетично красиво  – например цвете, красива покривка, фруктиера и т.н.

4. На четвърто място, започнете деня с някакъв сутришен ритуал като пиене на чай или кафе и писане във вашия планер задачите за деня. Нека целта ви да не бъде голяма, а разпределна на малки задачи.

5.На пето място, винаги си правете план за месеца, примерно ако сте влогър/блогър – отбележете в планера си дните със статии, видеа, изпращане на нюзлетър, кога имате консултации, излизания до куриерски фирми и т.н.

6.На шесто място, изговаряйте си утвърждение през деня, например “Аз се справям чудесно, свърших прекрасна работа”. По този начин вие сами се мотивирате, защото нямате шеф или супервайзор, който да следи работата ви.

7.На седмо място, правете си почивки – за чаша чай, обяд, за кратка разходка навън и т.н.

8. На осмо място, не се разсейвайте с телевизия, фейсбук, инстаграм. Ако те са част от работата ви и имате социални мрежи, отделете им време сутрин и следобед по около 30 минути.

9. На девето място, отделяйте внимание и на децата, например играйте някоя игра задно, учете ги на различни неща в зависимост от възрастта им, пуснете музика и потанцувайте заедно. Когато работите, им давайте играчки или задачи за самостоятелно използване.

10.На десето място, на края на деня, когато свършите работа, разчистете всичко, изключете лаптопа, приберете работните тетрадки, папки и планера и направете нещо, което ще ви накара да изключите ума си от работа като йога например, приготвяне на вечеря, вземане на топъл душ и вечерна грижа за кожата.

Мнозина останаха без работа по време на карантината. Затова ако желаете да се преквалифицирате и да работите професия, свързана със здравословен начин на живот и хранене и да станете сертифициран Health coach, аз като Амбасадор (Посланник) на IIN, мога да ви съдействам и да получите намаление на годишната такса с 1500 долара.

Като първи много важен съвет, който мога да дам е да създадете собствен сайт и чак след това да работите върху изграждане на социални мрежи във фейсбук, инстаграм и ютюб. Социалните мрежи са собственост на някой и ако се случи нещо с тях, цялото ви съдържание увисва във въздуха. Затова на първо място, имайте сайт и започнете да работите върху него и създаване на абонаментен лист!

ЕКСКЛУЗИВНА ЛЯТНА ОФЕРТА до 31.05.2020: купете моя Луксозен бюти комплект “Desilifestyle” с 30% НАМАЛЕНИЕ+една от моите 4 книги с 20% НАМАЛЕНИЕ и получавате БЕЗПЛАТЕН онлайн курс “Тайните на женското здраве” на стойност 89 лв.

Тази статия е публикувана в вторник, май 19th, 2020 at 7:35 в категория Топ 10....

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline