Топ 5 ценности на “Slow cosmetique”

imagesSlow cosmetique е международна концепция и част от движението Slow life. Също като Slow food, което възниква в отговор на бързата храна, така и Slow cosmetique  е движение, което възниква в отговор на конвенционалната козметика. То разпространява по-отговорен начин за използване на козметика както Slow food – по-отговорно отношение към храната.

Това движение има за цел да повиши съзнанието на хората и да ги предпази от т.н “козметично промиване на мозъци” и консуматорство, което ви кара да купувате все повече и повече продукти, произведени с токсични съставки, които в дългосрочен план ви вредят и водят до зависимост.

Работата на Slow cosmetique има следните топ 5 ценности:

1.Козметиката трябва да бъде “по-минималистична” – тоест залага се на качеството пред количеството и се предпочитат по-малко продукти, но по-добри и с по-изчистени и семпли формули. Колкото по-малко съставки има един продукт, толкова е по-добър.

2.Козметиката трябва да бъде “по-интелигентна” – козметичните продукти трябва да са формулирани само със здравословни съставки, които наистина се грижат за кожата. Тук се изключва употреба на силикони, синтетични и минерални масла, парабени, изкуствени аромати и т.н.

3.Козметиката трябва да бъде “по-екологична” – козметичните продукти с натурално формули са по-добри както за нашата кожа, така и за околната среда. Чували ли сте за екологичния отпечатък на силиконите в шампоаните? А какво ще кажете за хилядите опаковчици за еднократна употреба? Движението подкрепя fair-trade, и ръчно направената домашна козметика.

4. Козметиката трябва да бъде “по-разумна” – движението се фокусира върху вътрешната красота и как да се грижим за Себе си без драстични промени. Не се подкрепят подвеждащите реклами на комерсиални шампоани за буйна коса и на кремове против бръчки със заблуждаващо послание както и фотошопа, който е толкова демоде!

5.Козметиката трябва да бъде “по-уважителна” – движението не подкрепя компании, които тестват козметиката си върху животни. Според Slow cosmetic, ние трябва да почитаме животните и да използваме разумно растенията.

За мое огромно щастие, когато създавах моя Луксозен бюти комплект “Desilifestyle”, аз се придържах към тези ценности!

А ето и какви действия да предприемете ако искате да сте Slow cosmetique привърженик:

-заменете почистващата си пяна с натурален гел, който няма да ви изсуши кожата;

-заменете крема за лице със синтетични масла с антиейджинг серум от органични студенопресовани масла;

-заменете душ гела за тяло с ексфолираща ръкавичка от коприна;

-заменете токсичните скрабове за тяло с DIY wellness body scrub от 2 с.л. кокосово масло, 2 с.л. сода и 4-5 капки от любимото си етерично масло;

-заменете лосиона с парабени с масажен бар-лосион, който е обогатен с натурални масла и ароматни етерични масла;

-заменете вредната паста за зъби с флоурид с органична минерализираща паста;

-заменете червилото с олово с натурално червило с масла и натурален пигмент;

-заменете токсичния парфюм с изкуствени аромати с парфюм от натурални масла и уникална композиция от етерични екзотични аромати.

Аз лично внимателно съм подбрала всички сурови съставки за моя Луксозен бюти комплект “Desilifestyle”, които са с много високо качество и био сертифицирани както и опаковките, които могат да се използват многократно! И всички продукти са ръчно изработени от мен! Имате още няколко дни за да се възползвате от 20%-то НАМАЛЕНИЕ и да се погрижите за Себе се по природосъобразен и изискан начин!

Тази статия е публикувана в понеделник, март 9th, 2020 at 6:30 в категория Натурална козметика.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline