Когато грижата за Себе си се превърне в Нарцисизъм и Егоцентричност+Видео

Непрекъснато пиша и говоря за грижа за Себе си, за това че за да са здрави хората трябва да се хранят здравословно, да спортуват и т.н., но има една тънка граница, която НЕ е добре да се прекрачва. Защото когато това стане фанатично, настъпва психическо разстройство, наречено Нарцисизъм и арогантна Егоцентричност, което се разпространява с невероятни темпове по Света. Дори бих казала, че това ще се превърне в ЕПИДЕМИЯ един ден. Нарцисът го е грижа единствено за него, и за никой друг. Той не проявява съчувствие към други хора и единствено неговото мнение е най-правилно и най-важно.

Нарцисите дори не осъзнават кои са цял живот, защото те имат нужда някой да ги боготвори непрекъснато. Те просто не могат да живеят БЕЗ някой да им осигурява възхвали, пари, секс, слава и т.н.  Вашите сълзи, безпокойство и обърканост, ги карат да чувстват, че ви превъзхождат  Те лъжат и манипулират всеки. Сред обществото, на работа и сред приятелите са супер интелигентни, общителни, мили и помагащи, но само ако живеете с тях може да разберете истинската им същност и колко коварни същества са. Те имат арогантно поведение с близките си и никога няма да се променят, тоест НЯМА лечение за тях.

Ето кои са червените знаци, че живеете с нарцис, а тук вижте и видеото в ютюб::

-те мислят само за себе си и игнорират чувствата ви като очакват СЛЯПА лоялност;

-искат винаги да са център на внимание и говорят лоши неверни неща зад гърба ви;

-винаги вие сте виновни за всичко, а те никога;

-не понасят критиката и често се ядосват и проявяват агресия;

-липса на съчувствие, дори и към собствените си деца;

– винаги така извъртат разговора, че да се почувствате объркани и гузни;

– никога не искат да обсъждате даден проблем, а излизат и ви оставят да се тормозите сами;

-лъжат и манипулират нон стоп като ви твърдят, че са влезли в мислите и главата ви;

-контролират ви и са много ревниви и завистливи;

– обиждат ви за това колко сте глупави, некадърни, мързеливи и т.н, а те са супер интелигентни и работливи;

-играят игри с психиката ви и проявяват пасивна агресия;

-редуват  две крайни състояния като задушаваща любов и комплименти с омраза и обезценяване, при което жертвата се чувства неадекватно и започва да страда от когнитивен дизонанс (екстремно ментално объркване и дискомфорт);

– казват ви че сте луди и трябва да отидете на психиатър;

– появяват ви се мисли за самоубийство и много хора по света са го направили за съжаление, защото не са успели да се махнат на време от нарциса!

Винаги връзката с нарцис започва много бързо, става обсебваща и си мислите, че сте намерили сродната си душа, защото той ви казва, че вие сте неговия идеал и че страшно много ви обича. Той е особено привлечен от емпати или свръх чувствителни натури.   В  леглото  нарциса се опитва да се покаже като супер невероятен любовник за да може да ви манипулира. Фактически те са пристрастени към секса и порното. Но на по- късен етап, по- проницателните хора разбират, че са били използвани чрез секса. Тогава играта на нарциса свършва и започва кошмара докато не се махнете от живота му. Да живееш с нарцис е все едно да инжектираш по малко ОТРОВА в кръвта си всеки ден. Най-лошото е, че осъзнаваш накрая че човека, който си обичал всъщност НИКОГА не е съществувал!

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА статия: Любовта между емпат и нарцисист в 21 стъпки!

Много типично за него е, че той много скоро започва нова връзка, а вие може доста месеци и години да се възстановявате от тормоза. Дори той започва да търси нов човек и да ви изневерява още докато сте заедно. А ви лъже, че няма такова нещо. Новият човек, наречен на английски език “NEW SUPPLY” всъщност е направил най-голямата услуга в живота и ви е помогнал да се отървете от демона в човешки облик. Много скоро и на него ще му се случи същото, въпрос на време е да разбере, че те НЕ са щастливи и че връзката е само един ФАЛШ за пред обществото!

Тези хора са способни да изкарат извън релси дори и най-спокойните и балансирани хора. Единственият начин да се справите със ситуацията е просто да се разделите и НИКОГА да нямате повече контакт с тях. Лека полека ще се възстановите, но си дайте толкова време колкото ви е необходимо, дори това да са няколко години преди да започнете нова връзка. Обръщайте си повече внимание, грижете се за себе си чрез повече растителна сурова храна, спорт, разходки сред природата и среща с позитивни хора, които ви разбират и подкрепят в трудни моменти. Продължете напред и живейте живота си с високо вдигната глава и здравословна самоувереност, че вие заслужавате по-добро и мило отношение както и някой, който ви уважава и обича такива каквито сте – КРАСИВИ и СПЕЦИАЛНИ!

Тази статия е публикувана в понеделник, ноември 25th, 2019 at 7:11 в категория Здравословно хранене /статии/.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline