Какво НЕ знаете за млечните продукти и яйцата?

Скъпи мои читатели, след СКАНДАЛНАТА статия за Мръсната ИСТИНА за рибата и морските продукти, днешната засяга млечните продукти и яйцата и какво може би НЕ знаете за тях!

Нека да започнем с млечните продукти, които са основен хранителен продукт на масата на всеядните и вегетарианците!

На първо място, ние сме Човешки същества, а не крави, овце или кози и нямаме нужда от млякото на други видове бозайници,  а само от кърма в първите 1-3 години от нашия живот. Ние сме единствените същества на Земята, които пият мляко и ядат неговите производни от други видове.

На второ място, прясното и киселото мляко, сиренето, кашкавала и маслото съдържат значителни количества мазнини, които натоварват храносмилателната система и особено черния дроб, който ги обработва.

На трето място, те съдържат лактоза, а комбинацията от мазнини и захар е вредна за здравето, ососбено ако сте диабетици. Млечната захар в кръвта подхранва вирусите и бактериите. Те са силно слузообразуващи, както и основна причина за възпаленията, непоносимостите, подуване на червата и газове, честите грипни инфекции и алергиите. Това е самата ИСТИНА, дори ако продуктите са органични или от животни, отглеждани на свобода. Ако пък са от магазина, то бъдете сигурни, че са и токсични, тъй като съвременната животновъдна индустрия е принудена да дава на кравите, козите и овцете хормони, антибиотици, генномодифицирана царевица, соя и глутен.

На четвърто място, казеина в кравето мляко и продуктите от него причинява редица заболявания като рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет , остеопороза, хронични заболявания и т.н. Калцият от млечните продукти е неизползваем в сравнение с този в растителните храни.

На пето място, млечните продукти са изключително пристрастяващи, защото са силен опиад за мозъка.

На шесто място, млечните продукти правят свалянето на излишни килограми много трудно заради високото съдържание на мазнини, които причиняват възпаления.

На седмо място, растежните хормони в млечните продукти влошават състоянието на кожата като причиняват акне, екземи, псориазис и запушване на порите!

Много сурови алтернативи на млечните продукти може да откриете и в двете ми книги;

“Моето изкуство да живея и да се обичам”;

“Антиейджинг детокс рецепти за вътрешна ии външна красота”.

А сега да преминем към яйцата!

Хората ядат яйца от хиляди години. Яйцата са били основен начин на оцеляване в отделните райони на планетата, където в определени периоди на годината не е имало друго за ядене. Това обаче се променя с настъпването на 20 век, когато избухват епидемии от рак, автоимунни, вирусни и бактериални болести.

Средностатистическият човек изяжда над 350 яйца годишно – както в чист вид, така и под формата на храни, съдържащи яйца.

Ако страдате от лаймска болест, лупус, синдром на хроничната умора, мигрена или фибромиалгия, избягвайте яйцата, за да може организмът ви да има повече сили за възстановяване,

Най-големият проблем при яйцата е това, че те са основна храна за рака, кистите, фибриомите, туморите и възлите. Жените със синдром на поликистозните яйчници, рак на гърдата или други кисти и тумори трябва изцяло да ги избягват.  Същото важи и за тези, които се опитват да се предпазят от рак или в момента боледуват от рак. Пълното отказване от яйцата ви дава изключителни шансове да преборите болестта и да оздравеете.

Яйцата причиняват също възпаления и алергии, хранят вирусите, бактериите, дрождите, плесените, кандида и други гъбички, и стимулират образуването на отоци в лимфната система.

Хората с диагноза кандидоза или микотоксини често биват убеждавани, че яйцата са полезни, безопасни протеини, които ще уморят от глад гъбичките и микотоксините. Но това е много далеч от ИСТИНАТА!

А ето и едно много хубаво видео, в което обясняват, че за да снасят кокошките по 250-350 яйца годишно, те трябва задължително да са генно-модифицирани. В природата една кокошка може да снася по естествен път само 10-12 яйца годишно. Вие си направете сами извода кой е прав и кой крив!

Тази статия е публикувана в вторник, октомври 23rd, 2018 at 6:37 в категория Здравословно хранене /статии/.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline