Каква е мръсната ИСТИНА за рибата и морските дарове?

Всеки “специалист” по здравословно хранене, диетолог или доктор ще ви каже, че ако не ядете месо, то поне трябва да хапвате риба, защото била полезна и имала омега 3 мазнини.

Аз лично съм имала 5-годишен период от живота, в който НЕ ядях месо, но консумирах само дива рива (най-вече скумрия и от време на време съомга), защото си мислех, че по този начин ще си реша здравословните проблеми и ще постигна хормонален баланс и ще ми дойде цикъла по естествен път (освен това имах хронична кандида, тежко акне и депресия). Но това не се случи в крайна сметка и за известно време пак включих месото в менюто (може би 1-2 пъти месечно), докато окончателно не разбрах, че това просто не е моя път на изцеление.

От много години (над 10) не консумирам месо и риба, но все повече мои читатели и клиенти ме питат дали не може да хапват от време на време риба и морски дарове. По принцип може и всеки човек сам трябва да прецени за Себе си. Аз тук ще изложа моята гледна точка и някои факти, с които да се запознаете и да направите своя избор. Длъжна съм да го направя като серифициран Health coach, защото моите редовни читатели трябва да научат и една не толкова “стандартна” и обичайна гледна точка.

Според мен рибата НЕ е полезна, защото:

-на първо място тя е с чуждо ДНК, различно от човешкото. В един момент консумацията на риба дава своите негативни отражения, при едни по- рано, при други по- късно. Има индивидуални фактори.

-на второ място рибата е изключително токсична и пълна с тежки метали, които дават отново своето отражение върху здравето. Рибата живее в нискокислородна среда и се явява един вид анаеробен организъм, (за сведение всички патогенни клетки на всички видове рак, както и всички вредни бацили и микроби, патогенна микрофлора са също анаероби). Световният океан е замърсен, предполагам ще се съгласите и ние хората сами сме си виновни за това.

-на трето място ако предположим, че рибата все пак е “чиста” , то тогава при термична обработка всичко ценно се унищожава, вкл. и “ценните” омега 3. Как ли толкова години живея без тях и не съм хванала деменция, незнам! Протеините също се унищожават на 50 процента. Доказано е! След като този факт е известен на един български доктор, той реши да предложи на хората сурова маринована риба, но тя пък е пълна с паразити. Той казва да е дълбоко замразена преди консумация, но как ли са оцелели паразитите през Ледниковия период? Ето едно видео от голяма верига магазини в САЩ където в пакетираната съомгата са намерени паразити и това е заснето с камера. Ето още едно видео за любителите на сурова и маринована риба!

Статия в Лечител – Вируси и паразити дебнат в морските дарове

Статия отново в Лечител – Червеи Убийци

Статия – Гигантски паразит в рибни консерви

Още една статия – Варнененец откри консерва с червеи от щанд на голяма търговска верига
-на четвърто място,  рибата дава свръх кисела реакция в човешкия организъм, силно подкиселява кръвта, повлиява на калциевата резорбация, поради завишените нива на фосфати. Една от причините за остеопороза са именно термично обработена риба, хайвер, яйца, млечни, месо, колбаси, миди, раци, скариди и т.н. ” морски отрови”. Погледнете таблица за киселинността на храните според доктор Норман Уокър и там рибата дава много по-кисела реакция, като изпреварва по този показател свинското месо, пилешко, пуешко, говеждо….

-на пето място, с филето съомга или скумрия, която хапвате най-вероятно поглъщате и микро пластмаси. Световният океан е толкова замърсен с боклуци и пластмаси, че сигурно повечето видове риби се хранят с пластмаса. Има много изследвания и открития по въпроса. Как става това ли? Прочете този материал на английски език:

Are microplastics in your salmon filet?

После НЕ се чудете защо имате хормонален дисбаланс, автоимунно заболяване, кисти в яйчниците или рак!
Нека разгледаме с какво се храни рибата.

90 % от рибите са хищници и ядат умрели риби и мекотели. Мислите ли, че месото на рибата, ядяла мъртво месо, тоест мърша е с нещо полезна за нашия човешки организъм? Аз не мисля! Ето и видео по въпроса!(след 45-та секунда)

Рибата от развъдник се угоява със зърнени и соя и в нея няма нищо полезно. Смятам, че много хора ще се съгласят с мен!

Сладководната риба, която не е хищна се храни с тиня, като я засмуква и с разни ларви, насекоми, червейчета, както и водорасли, налепи по паднали дървета, мъхове във водата, семена от тревисти растения, както и плодове от черници, джанки растящи покрай брега (шаран, речен клен, каракуда).

Морската риба по сходен начин се храни с утайки по дъното, ракообразни и всякакви нечистотии, отложени по дъното. Нима Ви е нужно подобен вид “леко месо”?
Всеки сам да реши…

Морските дарове ако сте чували за чисти и мръсни меса НЕ са също полезни. В Стария Завет те се водят мръсно месо – всякакви мекотели като миди и октоподи, стриди, рапани, калмари, черупчестите като скариди и раци и омари. Тези продукти се водят уж гурме деликатеси, но с нищо не водят до по-добро здраве! Не живеем ли в една криворазбрана цивилизация?

Вижте какво правят стридите с мръсната морска вода! ФИЛТРИРАТ я и всички токсини отиват в тях и после вие ги ядете като си мислите, че сте голямата работа и ядете “ГУРМЕ ХРАНА”! Просто е смешно!

И сега да обясня защо рибата е с чуждо ДНК по-подробно и защо това води до болести!

Рибата е с чуждо ЖИВОТИНСКО КРЪВНО ДНК пречещо и в антагонизъм със собствената ни кръв и плът, а също и всички видове меса, млечните продукти и яйцата на другите биологични видове са си тотално “не на място” в човешкия организъм и геном. ДНК–то на растенията е неутрално спрямо нашата кръв и не води до възпалителни и дегенеративни процеси, нито “отключва” автоимунен отговор, нито инициира “антиген-антитяло” реакция. Освен това растенията имат алкална реакция в човешкия организъм за разлика от животинските продукти!

Нека все пак се разграничи, че става въпрос за КРЪВТА, НОСИТЕЛ НА ЖИВОТИНСКО ДНК, което поражда възпалителни процеси, борещи се с човешкото ни ДНК и имунната ни система става свръх активна. Това е и една от причините за остри, под остри и хронични автоимунни отговори, като ревматизъм, подагра, Ревматоиден Артрит, Хашимото, Бехтерев, остеопороза (резултат от постоянно свръх подкиселяване на Ph и последваща калциева резорбция и фосфатаза) , остеохондроза, шипове, колагеноза, ЛУПУС, лупус еритрематозис, както и камъни във бъбреците и жлъчката, в черният дроб и омазняването му, лош липиден профил, фиброми и саркоми, плаки и атеросклероза, затлъстяване, диабет 2 тип и редица други изменения и отклонения в това число и рак.

Но аз имам предвид и друго мащабно изследване, което е проведено. А именно, че в нашето Човешко ДНК е закодиран чрез периодично повтарящи се двойки 1- 0 кодове цитат от Стария завет, в който е написано, че човеците за да са здрави трябва да ядат плодове, зеленчуци, ядки и семена. Месото се е разрешило на по- късен етап при периоди на оцеляване – ледниковия период, потоп и т.н. Но след това значително се е скъсил живота на хората, защото животинските продукти просто НЕ са за нас! И сега със сигурност НЕ живеем в период на оцеляване, а в изобилие от храни -боклуци, които ни се пробутват като “леки” и полезни + купища добавки, химикали и разбира се стероиди, хормони от аптеките и разни заместители, деривати и магически хапчета!

И накрая няколко думи за рибеното масло. В днешно време модата с пиенето на рибено масло е набрала огромна скорост. Но те дори крият по-голям риск от колкото самата риба, защото живака и останалите токсини се концентрират в още по-голяма степен в летливите омега мазнини. Концентрираният живак, който присъства в добавките може да прекосява кръвно-мозъчната бариера и доста лесно навлиза в органите, като по пътя си разстройва всички телесни системи. Освен това той укрепва и храни вирусите и бактериите. Добавките с рибено масло ви качват на бързия влак за Алцхаймер, деменцията и възпалителни заболявания на мозъка. Рибеното масло е най-коварното от всички днешни масла, дори и според производителя в продукта да няма живак. Това е невъзможно и нереалистично твърдение!

Още по темата: Лъжите за протеините, Б12, витамин Д, омега 3, “супер храните”, костния булъон, колагена и т.н.

Тази статия е публикувана в вторник, октомври 16th, 2018 at 6:43 в категория Здравословно хранене /статии/.

4 коментара

 1. Цветето Н. Публикува:

  Наистина отвратителна работа Деси,направо ме е гнус и си спестих някой от видео клиповете.Статията е много изчерпателна и подробна.По принцип много не съм я обичала,когато се хранех по традиционния начин на хранене преди още 9 години,а онези октоподи,миди,раци и калмари не са за коментиране.Хубаво е хората да бъдат информирани,както ти правиш,а всеки сам си носи последствията.

 2. Александър Борисов Публикува:

  Рибата, мидите, раците, омарите,скаридите, октоподите, сепиите и калмарите, както и водораслите, добавките изработени от тях, в това число рибеното масло и спирулина – НЕ СА МИ НУЖНИ!

 3. Емилия Публикува:

  Деси, какво ти е мнението за спирулината? Все пак е растение….!?
  Благодаря!

 4. desi Публикува:

  Здравей Емилия. Имам статия в категория супер храни. Преди години я приемах редовно, но с последните няколко години не.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline