Как позицията в тоалетната афектира нашето здраве?

Знаете ли, че позицията, която заемаме в тоалетната е ключова за нашето здраве?

Начинът, по който са създадени тоалетните в съвременния свят за съжаление НЕ е благоприятен за ПРАВИЛНОТО елеминиране на отпадните фекални маси. Най-правилната и естествена позиция за анатомията на ЧОВЕКА е клеченето (на 35 градуса), което се знае от векове, но НЕ се прилага! В някои страни както и у нас по селата сигурно сте виждали, че тоалетните са конструирани по правилен начин, удобни за клечене.

Причинява ли съвременната тоалетна здравословни проблеми?

Повечето от нас, които седим на обикновената тоалетната целия си живот, сигурно НЕ сме се замисляли за това. Но фактически, “модерните” тоалетни повече ни вредят отколкото да ни създават удобство, защото променят ПРАВИЛНАТА анатомична позиция на елеминационната ни функция от 35 на 90 градуса.

А това включва:

1.Констипация – повечето от хората НЕ консумират достатъчно фибри под формата за сурови плодове и салати както и достатъчно вода. И в комбинация с неправилната поза това води до сухи фекалии и непълно освобождаване на червата.

2.Хемороиди – това са възпалени анални варикозни вени, които се подуват по време на напъни и могат да бъдат доста болезнени.

3.Заболявания на дебелото черво – когато фекалиите НЕ се елеминират напълно тогава дебелото черво се натрупва с цименти, което възпрепятства усвояването на хранителни вещества и с течение на времето може да доведе до Рак на дебелото черво.

4.Уринарни инфекции – отделянето на урина при клечене е по-силно, по-лесно и по-пълно. Пикочният мехур се изпразва напълно докато при седене това НЕ е възможно и води до хронични уринарни инфекции.

5.Проблеми с тазовото дъно – седенето на тоалетната чиния причинява огромно напрежение на тазовото дъно и съответно здравословни проблеми.

Поради тези проблеми, се стига до концепцията на Squatty potty, чийто създател е Robert Edwards. За първи път започват да се предлагат през есента на 2011 година в Света и от скоро и в България от www.squatty-potty.bg.

Най-голямата полза от приспособлението Squatty potty e създаване на клечаща позиция на обикновената тоалетна, което води до ПЪЛНО, ПО–БЪРЗО и ПО–ЛЕСНО (без напрягане) елеминиране на червата и от своя страна превенция на заболявания на дебелото черво, констипация, хемороиди и т.н. Това от своя страна води до намаляване на газовете, подуванията и разбира се по-плосък корем!

Освен това продукта Squatty potty е разработен от лекари съвместно с учени от Станфорд. Преминал е редица медицински изследвания и е препоръчван от специалисти в областта на гастроентерологията. По Света, а и в България се харчат значителна сума за лаксативи и други медикаменти против констипация, а това е продукт, който работи по естествен начин. Много по-изгодна е еднократната инвестиция в него (49,99лв) отколкото постоянни раходи за лекарства, които само задълбочават проблема и НЕ ви помагат с нищо за здравето! В развитите държави като Япония например все още ползват клекала, защото осъзнават, че клекналата позиция е нормалната и правилната при елиминиране.

В България цената на столчето Squatty potty е най-ниската в Европа. Само в Америка цената му е малко по-ниска, но те все пак са производители и НЕ доставят до Европа.

За щастие всеки може да се възползва от предимствата на устройството Squatty potty и няма противопоказания. Като сертифициран Health coach го препоръчвам на всяко ЗДРАВОСЛОВНО-мислещо семейство!

Политиката на фирмата е, че ако не сте доволни от продукта, може да го върнете в 14-дневен срок!

Ето и илюстрация за разликата в ъгъла при седене и клечене:

 

 

Тази статия е публикувана в петък, май 18th, 2018 at 6:49 в категория Здравословно хранене /статии/.

4 коментара

 1. Daniela Публикува:

  Работих няколко месеца като фитнес треньор преди време и бях доста изненадана, че масово хората изобщо не могат да клякат. АМА ХИЧ. Просто самата позиция им е твърде некомфортнаИ се зачудих.. ако им се наложи да отидат до тоалетна в природата, какво ще правят… Ето още една зависимост като тези, които често споменаваш – от хранително-вкусовата, фармацевтичната, козметичната индустрия в пакет със зависимост от тоалетната чиния 😯😔🧐

 2. desi Публикува:

  Да, за съжаление хората които живеем в градовете имаме много зависимости и ако успеем да се откъснем от по- голямата част ще е стъпка напред към личностното развитие!:)

 3. Мариета Публикува:

  В контекста на минимализма, избягвам да купувам “специални” уреди и предмети, когато е възможно, а приспособявам наличните вкъщи. В случая за тоалетна ползвам детската степенка на сина ми, която той все още ползва, а аз и за мини стълбичка.

 4. desi Публикува:

  Много благодаря за споделеното, Мариета! 🙂

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline