Как да си създадете wellness цели, които работят?

Wellness е задължителна част от балансирания здравословен начин на живот и е препоръчително да внедрите няколко лесни за изпълнение практики в ежедневието за да се справите със стреса и депресията.

Много хора в началото на годината си поставят големи цели (например да отслабнат с 20кг или да станат вегани, или да си купят нова кола или къща или да отидат на ваканция на тропиците или да спестят 20 000лв), но е доказано, че едва 8% изпълняват целите си. Затова ако вие влизате в останалите 92%, тогава е по-добре да си създадете по-малки, по-конкретни wellness цели, чрез които ще бъдете винаги в кондиция, ще се грижите повече за Себе си, ще намалите стреса в ежедневието!

А какво всъщност означава Wellness? – това е състояние на добро физическо и психическо здраве, особено когато се поддържа чрез подходящо хранене, упражнения и хранителни навици. Състои се в това да се чувстваш и да изглеждаш добре. В това да се събуждаш всяка сутрин рано и да имаш достатъчно време и свобода да живееш по начина, по който искаш.

За целта най-важното нещо, което трябва да направите е първо да си създадете ваши wellness цели, които да работят за вас.

Те НЕ трябва да са нещо от сорта: “Искам да съм здрава или по-слаба!”, а трябва да бъдат по-конкретни като ВИНАГИ са в първо лице, единствено число и сегашно време като например: “Аз отслабвам 5 кг като правя серия от детокси и ходя на фитнес 2 пъти седмично”!

НЕ трябва да бъдат: “Аз ще ходя 2 пъти седмично на йога” ами “Аз правя йога два пъти седмично” или  “Аз плувам  и правя аква аеробика 1 път седмично” или “Аз отделям всеки ден по 30 минути на ден за среща със Себе си и чета любимата си книга” или “Аз пиша в журнала си всяка сутрин за какво съм благодарна”.

Wellness целите НЕ трябва да са негативни като например: “Аз няма да ям захар, мазнини и тесто” или “Аз няма да ям повече глутен и млечни продукти”, а да са позитивни като например: “Аз ям моноплодове сутрин, а за обяд и вечеря ям по 1 сурова зеленчукова салата” или “Аз си правя веднъж в седмицата безглутенови крекери и веган “сирене!”

Други подходящи wellness цели са:

“Аз си правя домашна СПА маска за лице 2 пъти седмично”;

“Аз се потапям в релаксираща благоуханна вана 1 път седмично и слушам любимата си музика”;

“Аз си купувам секси дантелено белъо, защото го заслужавам”;

“Аз се срещам “на кафе” с приятелка веднъж седмично за да се разведря от натовареното ежедневие, деца и т.н.”;

“Аз си позволявам парченце качествен черен шоколад или суров десерт за да се възнаградя за завършване на моите проекти през месец март”;

“Аз си купувам секси прилепнала рокля за предстоящия летен сезон, за да се възнаградя, че съм отслабнала с 5 кг и съм постигнала мечтаната си фигура”;

“Аз си купувам натурална козметика, защото кожата ми заслужава най-доброто”;

“Аз медитирам всяка вечер преди лягане по 5-10 минути за да успокоя мозъка си и да заспя в дълбок и релаксиращ сън”;

И по този начин създавате wellness начин на мислене!

Като си създадете целите, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги запишете в дневника си, в планера или журнала, в който се отчитате всеки ден за какво сте благодарни, какви са ви плановете за деня, какво сте яли през целия ден и т.н. Тази стъпка е много важна!

След това направете план, чрез който ще можете да изпълнявате вашите wellness цели ежеседмично! Няма друг начин освен най-накрая да се погрижите за Себе си! Ако вие НЕ го направите, няма кой да го направи вместо вас! Грижата за Себе си НЕ е егоистична както са се опитали да ни втълпят докато сме разстяли, а е СВЕЩЕННА!

Всичко на тема Wellness, може да научите в последната част на книгата ми “Моето изкуство да живея и да се обичам”, която в момента е с 10% намаление и струва 27 лв вместо 29,90 лв до 8.03.

Ето какво мисли Паула Донкина за книгата ми:

„Книгата на Деси не се забравя! Дори една година след като си я купих тя винаги стои до мен на нощното ми шкафче, пътува с мен независимо къде и ми помага в кофти моменти (проверено 🙂 ). Някак си от нея лъха свежест, вдъхновение, женска красота и чистота, умереност и релакс. Книгата е едно ментално СПА . :))))))))))))“

Тази статия е публикувана в вторник, март 6th, 2018 at 6:30 в категория Wellness.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline