Коя е най-важната детокс тайна?

“This World needs an enema!”

С тази БРИЛЯНТНА мисъл на уважавания от мен Маркус Роткранц (55 годишен суровоядец) съм напълно съгласна. За хората, които не разбират английски език, това означава “Този свят се нуждае от клизма!”. Особено след Коледните и Новогодишните празници, хората имат нужда от сериозен детокс. И освен с повече течности и сурови плодове и зеленчуци, ключът към успеха е именно Клизмата, колкото и да не ви се вярва. Това е древна техника, която подпомага всякакви видове детокс. Повечето “специалисти” по здравословно хранене, диетолози и нутриционисти ще ви препоръчат режим с разни странни и НЕПРАВИЛНИ комбинации от сорта на прословутото зелено смути с плодове, зеленолистни и семена, зеленчукови салати с плодове или пък още по-зле сготвени зеленчуци за уж “по-добро” усвояване на хранителните вещества или пък “чисто” месо или риба със сварени зеленчуци или пък яйца или пък прословутия мъртъв костен булъон и т.н. Също толкова безумен е поста с жито, мед, орехи и ябълки, който е неправилно комбиниран и е противопоказан при проблеми с щитовидната жлеза, която е проблемна при огромна част от жените. Хранителни режими от сорта “Clean start”, “New start”, “Fresh start” са просто АБСУРДНИ за мен! Знаете ли, че средностатистическия човек на “стандартно” смесено хранене задържа в червата си средно между 8 и 12 хранения, които гният, ферментират, полепват по червата ви като глина и причиняват един куп болести на цивилизацията? С един режим като “Clean start” например вие нищо НЕ пречиствате, а се задръствате още повече с НЕПРАВИЛНИ комбинации от храни! В случая за един КАЧЕСТВЕН детокс най-важното е от какво се ОСВОБОЖДАВАТЕ! 99 процента от населението никога не си е вземал вътрешен душ, но за сметка на това се къпи с токсични сапуни и душ гелове за да прикрие телесните си миризми в следствие на неправилното хранене с животински храни, рафинирани и сготвени до неузнаваемост ястия.

Режим на ПРАВИЛНО комбинирана сурова храна и течности (вода, зелен сок и чай) е супер, но има едно голямо НО! Той няма да ви свърши толкова добра работа ако НЕ бъде съпроводен с древната и ефикасна техника, наречена “клизма”. Всички хранителни вещества от плодовете и зеленчуците просто НЯМА да се усвоят пълноценно ако НЕ изпълнявате клизми и не си прочистите червата. Просто няма да има на 100% ефект и това е! Ако не желаете да си я правите, то поне инвестирайте в Себе си и направете някоя и друга Хидроколон терапия при специалист. СУПЕР ВАЖНО Е, хора! Кой диетолог ви го казва право в очите?

Когато предприемате детокс на тялото винаги трябва да се настроите както на физическо, така и на ментално ниво. Това е първата крачка към успешното пречистване на организма. Ако НЕ се мотивирате и не си го поставите за цел, просто ще се откажете в един момент. Много мои клиенти са ми писали, че са пробвали 1-2 дни даден режим и след това са се отказали, защото не са издържали. Ами няма как да издържите ако не се настроите на тази вълна и НЕ е дошъл момента, тоест не сте се почувствали готови за промяна. Освен това трябва да знаете, че всяко пречистване е съпроводено и с детокс симптоми като спад на енергията, подуване на корема и газове, главоболие, обриви и т.н. Ето затова Практика номер 1, която препоръчвам е Клизма. Тя потушава голяма част от симптомите и вие изпълнявате детокса с лекота. Особено по време на едно по-дълго гладолечение. Повечето скептици сега ще кажат, че клизмата води до лениви черва и дисбаланс в микробиома, но е точно обратното! Клизмата за разлика от слабителните, които приемате през устата няма как да предизвика лениви черва. С клизмата всъщност изчиствате най-много 1/3 от дебелото черво, а ленивостта се определя от тънките черва до които вие въобще НЕ може да достигнете. А това е едно клипче на Маркус, в което обяснява защо клизмите са всъщност супер за вашия микробиом:

Всичко, което искате да знаете за ПРАВИЛНИЯ детокс, стъпка по стъпка, 3 детокс плана, детокс практики, как да се грижите за Себе си на емоционално ниво по верме на детокса, за местообитанието си,  как да се храните след това и т.н може да научите в част 2 – Детокс от книгата ми ‘Моето изкуство да живея и да се обичам”! Напомням, че книгата ми вече може да се закупи и от Фрешмаркет!

А през целия месец февруари, със закупуването на моята книга, може да получите онлайн курс по Аква аеробика САМО за 10 лв!

Няма нищо страшно в детокса, ако се направи правилно и информирано. Ето какво ми сподели Биляна Ц за детоксите:

„Деси, прочетох книгата ти три пъти и след всяко четене разбирах по нещо ново, нещо над което не бях помислила. Страшно щастлива съм, че притежавам това бижу, защото няма ден,в който да не я отворя, било то за готварска рецепта, било то за маска за лице! Много ти благодаря, че си написала тази страхотна книга! Много ще се радвам да пишеш още книги! Направих 3дневния детокс, 5 дневния и сега дойде времето на 7 дневния! Бъдете живи и здрави, живейте в любов и хармония и благодаря, благодаря, благодаря още веднъж за тази прекрасна книга🤗🤗🤗“

 

Тази статия е публикувана в вторник, февруари 6th, 2018 at 7:45 в категория Детокс.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline