ПЕРГА – супер храната на Съзнателните хора

След като вчера ви представих една доста непопулярна гледна точка за хранителните добавки, днес ще ви запозная с една древна храна, която може успешно да се използва като мултивитаминна, мултиминерална, пробиотична и ензимна добавка в малки количества както и за лечение на редица заболявания. Тази супер храна се произвежда от пчелите и по принцип се добива много трудно. Повечето пчелари си я кътат и НЕ я предлагат за продажба! Днес ще ви споделя за ползите от Перга – продукта с най-голяма биологична активност в Света. За съжаление, крайните вегани могат да НЕ продължават да четат! Аз предпочитам да си хапвам минимални количества пчелни продукти вместо да вземам синтетични добавки, произведени от човека, които навлизат само в кръвообращението и привидно фиксират вашето здравословно състояние. Перга е истинска супер храна, която навлиза във вашите клетки и ги храни с ценни вещества!

Перга (пчелен хляб) представлява пчелен прашец, консервиран с помощта на съставка от ензими и мед. Пчелите ”натъпкват” прашеца в килийките, където в анаеробни условия (без наличието на въздух) под въздействието на специални ензими, бактерии и дрожди се натрупва млечна киселина. Тя консервира сместа, или казано с други думи събраният пчелен прашец преминава през млечно-кисела ферментация.При тази ферментация обвивките на зрънцата се разрушават и полезните вещества в тях стават по-достъпни. И това означава, че пергата се отличава с многократно по-силното си лечебно въздействие от цветния прашец. Освен това е много по-вкусна и се харесва и на малките деца.

Пергата съдържа 9-те незаменими аминокиселини, близо 50 ензима, витамините А, Е, С, Р, К, всички от групата на В, вкл. и В 12, всички минерали като калий, магнезий, желязо, калций, различни въглехидрати  и т.нар „вещество на растежа”- хетероауксин. Притежава също антимикробно действие и е силен анаболик. Освен това при млечно-киселата ферментация се образуват и полезни пробиотици!

Пергата съдържа стерини, преобразуващи се в човешкия организъм във витамин D (калциферол), необходим за изработване на хормона, отговорен за формирането на костите и за тяхната здравина. При употребата на 1,5-2 г перга дневно човек напълно задоволява нуждата от този витамин и укрепва своите кости и мускули. Това е особено важно за възрастните хора, защото с напредване на възрастта костите стават по-крехки и по-чупливи.

Други важни съставки на пергата са арахидоновата, линолевата и линоленовата киселини, които са предшественици на простагландините – хормони, регулиращи дейността на мъжката репродуктивна система.

Пергата се препоръчва при малокръвие, при заболявания на нервната и ендокринната система, стомашно-чревния тракт( гастрити, колити, язви на стомаха), при понижен имунитет, при грип, при сърдечна недостъчност, нарушаване в мозъчнтото кръвообращение, инфаркти, инсулти, хепатити, алергии, при мъжко безплодие, патологии при бременност, алкохолизъм, наркомания, като антисклеротично средство и при преждевременно стареене на организма.

При дисбактериоза, която е епидемия в днешния съвременен свят и причина за всички болести, освен растително-суровоядно хранене и перга, препоръчвам и ежедневни клизми!

Пергата НЕ предизвиква алергии!

Необходимата профилактична дневна доза е около 3-5 грама преди хранене като се смуче! Ефектът възниква под въздействието на слюнката-необходимо е продуктът да се разтвори в устата, за да може усвояването му да започне още от лигавицата на устата и хранопровода. След това НЕ се пие вода  и НЕ се закусва 30 минути.

За лечение на различни заболявания има други дози!

Тази статия е публикувана в сряда, октомври 18th, 2017 at 7:57 в категория Супер храни.

29 коментара

 1. Соня Публикува:

  здравей Деси, перга помага ли при наличие на дефицит на желязо? и какво друго освен перга мога да добавя към менюто си- менюто е веган, но не е суровоядно. не бих искала да ползвам добавки. много благодаря предварително за отговора! поздрави

 2. desi Публикува:

  Здравей Соня! Да, много помага при малокръвие и анемия. Освен нея, също така зелени салати със сурови корени като цвекло и моркови. 🙂

 3. Росица Публикува:

  Деси , Благодаря за пергата!

 4. Албена Кирилова Публикува:

  Здравей Деси ако имаш още перга бих искала 50гр.Благодаря предварително.Адрес на офис Еконт гр.Бургас ул. Индустриална 54, кв.Победа,съжалявам,че не исползвам пощата не успявам да вляза. Целувки на всички, и поздрави на Алекс.

 5. desi Публикува:

  Здравей Албена. И благодаря за поръчката. Утре ще ти изпратя перга. Взех телефона ти от Сашо. Поздрави и целувки и на вас! 🙂

 6. Елена Георгиеяа Публикува:

  Здравей Деси! Ще се радвам ако успея да получа перга 50 г. Стара Загора, Еконт Мототехника, бул. Цар Симеон Велики 161

 7. desi Публикува:

  Здравей Елена и Благодаря за поръчката. Още утре ще ти изпратя перга, но ще ми трябва и телефонен номер. Благодаря ти предварително! 🙂

 8. Албена Публикува:

  Благодаря Деси и да нацелуваш малкото ангелче, прекрасна е…

 9. Диляна Публикува:

  Деси, ежедневно ли се употребява перга или се правят курсове? 15g стигат за една седмица някъде, така ли?

 10. desi Публикува:

  Здравей Диляна. Това е природна храна и може да се употребява без прекъсване. Не е необходимо да се правят почивки , но все пак всеки сам си преценява колко дълго да я приема. Около 15-20 грама стигат за 1 седмица като при симптоми на настинка аз бих увеличила малко дозата. Няма странични ефекти!

 11. Милена Публикува:

  Деси,искам да попитам цветният прашец(пергата),може ли да се употребява по време на кърмене…Имаме две деца,батко и бебе и големият ми син постоянно носи вируси от градината,съответно бебето,което е на три месеца веднага прикача,по-леко го кара,но се поразболява.Нямам обяснение защо става така,при положение,че лично аз се храня здравословно и го кърмя на сто процента.Сайта ти е страхотен и следя винаги,когато имам възможност 🙂

 12. desi Публикува:

  Здравей Милена! Да, разбира се, че може. Това е абсолютно натурална природна добавка.Аз кърмя и я приемам и я давам на децата си. 🙂 И бебето няма проблем да я приема. Само да уточня, че Перга е различно от пчелен прашец. Има много по- мощни свойства и НЕ предизвика алергии за разлика от пчелния прашец. 🙂

 13. Полина Публикува:

  Здравей Деси, Искам да поръчам Перга два броя по 50 грама. Еконт експрес – офис Адрес: Шумен ул. Цар Освободител №114

 14. Полина Публикува:

  Деси, искам да попитам трябва ли да се държи в хладилник Пергата?

 15. desi Публикува:

  Здравей Поли и благодаря за поръчката, но ще ми трябва и телефонен номер. Ако искаш го напиши тук като коментар, но аз няма да публикувам отговора. А ако искаш ми пиши на имейл desilifestyle.net@gmail.com
  Пергата се съхранява в шкаф, не е необходимо да се държи в хладилник! 🙂

 16. Кремена Публикува:

  Здравей! След кой месец може да се дава на бебе?

 17. desi Публикува:

  Здравей Креми! След около 6,7-ми месец! 🙂

 18. Кремена Публикува:

  Благодаря!

 19. рени Публикува:

  Здравейте Деси 🙂 Благодаря много за полезната информация. Искам да попитам едни хронични кисти на бартолиновите жлези (запушени канали), дали би могла пергата да подейства за резорбиране? Как ли влие на кисти?

 20. desi Публикува:

  Здравей Рени! Не, сама по себе си перга няма да помогне, но 20- дневно гладуване под формата на моята онлайн програма ДНК прекодиране със сигурност ще помогне.

 21. Кристина Публикува:

  Здравейте.Искам да попитам каква е дозата да деца, по колко гранулки се дават с профилактична цел?

 22. Natalia Публикува:

  Здравей Деси, приемаш ли още поръчки за пергата?

 23. desi Публикува:

  Да, приемам.

 24. Цветелина Публикува:

  Привет, Деси! Как перга може да се дава на малки деца? Може ли да се разтвори в малко вода? Благодаря!

 25. desi Публикува:

  Здравей Цвети! Дава се да се смучи, НЕ се разрежда във вода!

 26. Viara Публикува:

  Здравей,Деси по време на бременност какво е дневното количество на приемане на перга и колко дълго може да се взима?

 27. desi Публикува:

  Здравей Вяра! Няма ограничения в количествата както и продължителността на прием. Това е природна супер храна! По принцип за възрастен количеството е около 5-6 дражета, но в периоди на грип съм приемала и по 2-3 с.л. на ден.

 28. Християна Публикува:

  Здравейте! Искам да давам перга на двете си деца. Едното е на 2г и 5 месеца, другото на 11месеца. И двете боледуват ужасно много – поне веднъж на месец и са доста дребнички. (таткото е висок, аз се водя ниска). Нямат алергии към мед. По колко е подходящо да давам? Някъде четох за 1 грам на ден или нещо от сорта. Чудя се и дали трябва да има почивки при непрекъснато даване.

 29. desi Публикува:

  Здравей. Зависи от къде се снабдявате. Има доста нискокачествена на българския пазар и не мога да препоръчам за безопасна за деца. Най- добре питайте от когото купувате за подробности.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline