Моите топ 7 тайни за пестене на пари+Видео

imagesДнес засягам една важна тема, която не е типична за сайта ми, но пък намирам за изключително важна. И това е темата за парите! Аз няма да ви уча както много други “специалисти” и life coach-ве как да станете богати, ами искам да споделя как да живеем здрави, щастливи и в благополучие без да разполагаме с цяло състояние.  Точно тази тема съм засегнала и в Новата си книга “Моето изкуство да живея и да се обичам”.

Винаги съм имала т.н “парична култура”, тоест аз още от дете съм заделяла парички от “закуската”, от празници, от роднини и т.н за да си купя нещо, което искам. Никога не съм била с “широки пръсти” и не съм харчила за излишни неща. Израснала съм в средностатистическо семейство и от малка явно съм разбирала стойността на парите и факта, че много лесно може да останеш без пари ако харчиш недобросъвестно. Живяла съм и в т.н. в миналото Купонна система и знам какво е немотия.

Реших да засегна темата за пестене на пари, защото до голяма степен моята Нова книга ви учи как да бъдете независи от хранително-вкусовата, фармацевтичната, козметичната и спа индустрии. Тя ще ви научи как да станете здрави, щастливи и да живеете в благополучие без да имате много пари. Това разбира се не означава, че всички трябва да бъдем бедни, но ако бъдем здрави, то тогава ние автоматично ставаме богати. Защото здравето не може да се купи с пари. Ако разберете тази истина, то цена няма да имате! Много хора, в “опитите си” да станат богати забравят за грижата за Себе си, работят нон стоп, хранят се с каквото им падне, не спортуват, не си почиват, не обръщат внимание на най-близките си и в крайна сметка се разболяват от алчността си за много пари.

Но да се върнем на темата! Както споделих по-горе, аз винаги съм си била спестовник и никога не съм се оплаквала от липса на пари. Това е много важно, но ще го обясня по-подробно по-нататък!

Само ще вмъкна една скоба и ще ви споделя, че при регресия разбрах, че в минал живот (тоест в моя 6-ти живот, а сега живея 8-я живот на моята душа), аз съм бил “Най-богатият човек на всички времена”-Якоб Фугер! Ето това съм бил АЗ:

http://www.jenatadnes.com/hora/koi-e-nai-bogatiyat-chovek-na-vsichki-vremena/

А ето и моите топ 7 тайни за пестене на пари, а тук може да видите и видеото в Yotube (в него казвам повече неща от колкото в статията):

1.Правилото 50/30/20 – това правило инстинктивно съм знаела още отдавна, но научих по време на обучението си за Health coach в Institute for Integrative nutrition в Ню Йорк от лекцията за бюджетиране на Manisha Thakor. А какво означават тези цифри?

Независимо какъв доход имате винаги си правете бюджет – 50% от заплатата отделяйте за най-важните нужди (наем жилище, ток, вода, храна, сметки), 20% за спестявания (за черни дни или за неща, които искате да си купите на по-късен етап) и 30% за забавления (кино, плаж, басейн, фитнес, кафе с приятел, на ресторант, на почивка и т.н).

2.Не вземайте кредити и не купувайте нищо на изплащане – вземете ли кредит или нещо на изплащане вие ставате роб на икономиката и човек се чувства винаги безпаричен и все не му достигат парите. Ако нямате пари да си купите нещо, то тогава не го вземайте! Толкова е просто! Първо съберете пари като спазите правило 1 и чак тогава си го купете!

3.Правилото на 5-те въпроса – преди да си купите някоя дреха, обувки, мебел, уред, телефон и т.н си задайте следните 5 въпроса:

-имам ли наистина нужда от това?

-ще го използвам ли?

-ще го използвам ли редовно или само от време на време?

-нямам ли нещо подобно? (подобна дреха, подобни обувки или подобна вещ)

-мога ли да си го позволя точно сега или е по-добре да си го сложа в Wish листата за бъдещ период?

Замислете се ДЪЛБОКО, дали наистина исмате НУЖДА да си купите тази вещ или прости е поредната ви ненужна прищявка!

4.Бъдете минималист – аз съм минималист в Истинския смисъл на думата от години и хората, които ме познават добре знаят това! Не харча пари за глупости както съм споделяла в различни мои статии и клипове. Става въпрос за храна, дрехи, козметика, уреди, мебели, вещи, дрънкулки и т.н. Не съм вещоман и не обичам да трупам, живея с малко. Ако не нося нещо гледам да го подаря или препродам. И никога не се церемоня да изхвърля нещо, което вече не използвам. Владея Изкуството да изхвърлям с лекота. Просто не обичам да съхранявам вещи, които не нося или неупотребявам. Няма смисъл! Отървете се от старото за да направите място на новото! Ще видите колко по-добре ще живеете с малко!

5.Правете си седмичен план – пазарувайте според това, което смятате да готвите през седмицата. Не харчете за излишни храни, които може да не изядете (или трябва да се тъпчете за да не се развалят и трябва изхвърлите). Много хора купуват храни, които стоят по месеци в тях,  защото искат да се запасят, но истината е че човек няма нужда от много храна за да живее!

6.”Природна аптека” – яжте си плодовете и зеленчуковите салати, хора! По този начин вие ще засилите имунитета си и естествените съпротивителните сили на организма срещу вируси и бактерии и няма да имате нужда от лекарства и антибиотици. Следователно вие ставате независими от фармацевтичната индустрия! Аз например ако се разболея просто спирам да ям. Лекарите естетствено ще ви кажат, че това са глупости, но те много добре знаят, че по този начин вие просто няма да имате нужда от техните “услуги” и ще си спестите хиляди левове в дългосрочен план. Към фармацевтичната индустрия включвам и индустрията за хранителни добавки, която набира страшни темпове в световен мащаб. Платени статии се опитват да ни “набият в канчетата”, че не може да живеем без добавки, а те трябва да се вземат само при установени дефицити. Те не са заместител на храненето!

7.Вселената е вашето Огледало -или вие привличате, това което излъчвате! Вие създавате вашата реалност, вашия живот. Тоест, вие привличате от Вселената, това което излъчвате като мисли, думи и действия или с други думи ако обиждате и злобеете към дадена личност, вие получавате обиди и злоба от трето лице, ако съдите някой, вие ще бъдете съдени от други, ако лъжете някой, вие получавате лъжи от трето лице, ако ударите някой, вие получавате удари от трето лице, ако излъчвате позитивизъм, това и ще ви се върне обратно! Така е и с парите! Ако непрекъснато се оплаквате, че не ви достигат парите, че не знаете как ще изкарате месеца, вие привличате същото от Вселената. Тя не различва добрите от лошите мисли и ви изпраща точно тези вибрации обратно, които вие й изпращате. Може да ви звучи нелогично, но е точно така! Просто се замислете над това и спрете да се оплаквате!

Хранете се според, това, което е закодирано в Човешкото ДНК, спазйате Вселенските закони и в един момент ще осъзнаете, че живеете в здраве, щастие и благополучие! За всичко това, по-подробно ще прочетете в Новата ми книга “Моето изкуство да живея и да се обичам”!

Тази статия е публикувана в сряда, август 3rd, 2016 at 6:55 в категория Топ 10....

4 коментара

 1. Росица Тодорова Публикува:

  Деси, здравей
  и БЛАГОДАРЯ за ценната информация!
  Възхищавам ти се искрено!
  Споделеното от теб за мен ще бъде стимул да направя корекции в навиците си.:)
  Поздрави!

 2. desi Публикува:

  И аз ти благодаря за прекрасния коментар, Роси! Много се радвам, че ти е ценна информацията!

 3. Диляна Публикува:

  Деси, много съм съгласна с индустрията за хранителни добавки, но искам да те попитам какво мислиш за Омега 3. Как да съм сигурна, че си набавям достатъчно? Честно казано откакто взимам рибено масло коремът ми стана много редовен, за разлика от преди. Другото, което искам да те питам по темата е за колагена. През бременността си консумирах основно растителна и сурова храна, но след като родих се оказа, че имам стрии по коремА.Има ли някакъв естествен начин веган начин да си набавям колаген ?

 4. desi Публикува:

  Здравей Дилянка. Аз си набавям мазнините от растителни източници-авокадо, семена, ядки, рядко зехтин. Това е напълно достатъчно и да не се загряват. идеята е да сме независими от добавките като корогираме храненето. Колагенът се набавя от суровите плодове и зеленчуци. Аз по време на първата си бременност не получих нито една стрия и сега съм убедена, че няма да получа, защото вярвам в Днк- храненето.😊

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline