Топ 10 причини защо имате нужда от Health coach

keep-calm-and-hire-a-health-coach-4

Макар и напълно непозната за България, професията на Health coach съществува от повече от 25 години в Америка и в развитите страни и набира все по-голяма популярност. Тези специалисти са станали важна част в сферата на профилактичното здравеопазване. Health coach създава план, който е специфичен за вашата житейска ситуация в съответствие със здравословното ви състояние, ежедневни отговорности, ниво на стрес и работна/семейна динамика. Той ви помага да направите промените плавно и безопасно за вашето тяло, за разлика от „модерните“ диети и „вълшебни“ хапчета, които обещават стройно тяло за кратко време или определен период от време. Но могат да се окажат доста опасни за здравето ви в дългосрочен план.

Health coach има холистичен подход и се фокусира върху емоционалните, физическите, поведенческите и хранителните фактори, които са необходими за да се подобри цялостното здраве и well-being. Той изгражда здрава връзка и довериe  с всеки клиент и анализирайки неговите фитнес и личностни интереси, минали успехи и провали, отношението му към здравето и готовността за промяна, Health coach работи за поставяне на умни цели в краткосрочен и дългосрочен план. Той трансформира начина на мислене на клиента и му помага да изгради позитивно отношение към Себе си и как да преодолее бариерите, които му пречат в живота!

Ето и топ 10 причини защо имате нужда от Health coach:

1.Не си спазвате обещанията, които сте си дали – 80% от хората , които си поставят Новогодишни цели за по-добро здраве и по-стройна фигура, нямат достатъчна мотивация за да ги спазват. Health coach ще ви покаже как да направите малки промени стъпка по стъпка, които изграждат дългосрочни здравословни навици.

2.Не разбирате защо теглото ви се покачва – с течение на годините качвате няколко килограма без да сте си променяли храненето. Нealth coach ще ви помогне със съвети как  да държате теглото си под контрол цял живот.

3.Имате копнежи за нездравословни храни като сладки тестени изделия, пържени и мазни продукти, които не може да контролирате – Нealth coach ще ви помогне да идентифицирате причините за тях и как да се  справите като ги заместите с техните здравословни алтернативи.

4.Хората, които са около вас са с наднормено тегло и нездрав вид – те едва ли могат да повлияят положително в постигането на вашите здравословни цели. Нealth coach ще ви помогне да разберете кое е здравословно за вас и кое не и по този начин ще станете жив пример за близките си.

5.Искате да изгубите бързо излишните килограми и се чудите коя „модерна“ диета да изпробвате – за съжаление всички диети работят само в краткосрочен план и като свърши режима, вие не знаете как да продължите ежедневието си. Нealth coach ще ви научи как да правите малки промени, които създават здравословни хранителни навици в дългосрочен план.

6.Нямате достатъчно време за Себе си – нямате време да си приготвяте храна, да се упражнявате, да се глезите. Нealth coach ще ви помогне със съвети как най-накрая да се погрижите за Себе си.

7.Стресирани сте от семейните и служебни отговорности – Нealth coach ще ви помогне да разберете връзката между стреса и хроничните болести, да преосмислите приоритетите си и как да държите стреса под контрол.

8.Семейството ви се нуждае от здравословна храна, но нямате време да я приготвяте – има много готварски книги, списания, ресторанти и реклами на продукти, които се считат за „здравословни“. Нealth coach ще ви помогне да различавате кое в действителност е здравословно и кое не и по този начин ще подобрите здравето на семейството си.

9.Объркани сте дали месото, рибата, яйцата, млечните и ГМО продукти са здравословни – има толкова много противоречиви диети и теории и е много трудно човек да се ориентира в необятното поле от информация. Нealth coach ще ви помогне да разберете кои храни са полезни за вас и кои не.

10.Всичко сте изпробвали, нищо не работи за вас и продължавате да се борите с излишни килограми и хронични здравословни проблеми (като висока кръвна захар, висок холестерол, високо кръвно налягане и т.н) – Нealth coach ще ви помогне да подобрите здравето си като откриете какво работи за вас и кое не на база задълбочени познания на всички хранителни режими и диети.

Направете нещо здравословно за Себе си и потърсете Нealth coach! Вашият живот и здраве ще се подобрят и ще се почувствате по-щастливи!

Тази статия е публикувана в сряда, март 2nd, 2016 at 8:51 в категория Топ 10....

3 коментара

  1. Александър Борисов Публикува:

    Отлично!!!!!

  2. Софийски Обяви Публикува:

    Много подробно са описани 10 причини заради които и аз да използвам Health coach. Благодаря ти Деси.

  3. Кирил Публикува:

    Според мен, всеки от нас може да бъде Health coach за себе си, като следва прости принципи – повече вода (и полезни течности, разбира се), повече движение (дори едно обикновено ходене на ден се отразява благоприятно на организма), по-качествена храна на равни порции през деня и повече усмивки и позитивно мислене, могат да преобърнат нещата към по-добро, защото ако виждаш само негативното около себе си, това и ще получиш.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline