Алтернативна протеинова шоколадова фитнес напитка+Видео

imagesДнес бих искала да ви представя здравословна алтернатива на протеиновите химизирани шейкове на прах, които не са особено здравословни и дори бих казала киселинно образуващи за организма. По принцип след фитнес тренировка препоръчвам да се хапнат няколко плода и след 1 час да се изпие тази напитка от хора, които искат да си покачат мускулната маса, но са напълно наясно с вредите от протеините на прах. Моята алтернативна фитнес напитка е богата на протеини, полезни мазнини, витамини В и Е, минералите селен, калций, калий, магнезий и т.н.

Ето и рецептата за 1 порция, а тук може да видите видеото в Youtube:

1 чаша бразилско мляко или друг вид ядково мляко (прави се като бадемовото мляко, но се използват 4 чаши вода, защото бразилските ядки са по-мазни от бадемите)

1 с.л какао на прах

1 с.л чия семена, накиснати предварително в 3 с.л. вода

1 с.л. кленов сироп

DSC08402Сложете всички продукти в блендера и ги миксирайте. Налейте в чаша и се насладете веднага като отпивате бавно и ослюнчвате всяка глътка, защото това е течна храна!

 

6 коментара

 1. микси Публикува:

  Ох, Деси много си секси на тази снимка! Благодаря за рецептата, трябва да опитам. Много се радвам, че блогът ти се обогатява, направо нямаш граници 🙂 по-точно отваряш съзнанието за нови неща, дори да съм си мислила, че вече няма на къде.
  Абе, страшна си Деси, много те обичам, нищо че не се познаваме. Успехи във всичко и само положителни емоции!

 2. desi Публикува:

  Много ти благодаря за милите думи, Микси! Радвам се, че забелязваш, че не спирам да обогатявам сайта си с нова и полезна информация и че ти е полезна най-вече! 🙂

 3. Веси Публикува:

  Деси, страхотна рецепта. Аз я направих с малки замени – вместо кленов сироп- петмез от захарно цвекло и вместо какао- канела и да ти кажа стана бо-же-стве-на. Благодаря ти и продължавай в същия дух да ни радваш с полезни съвети и рецепти.

 4. desi Публикува:

  Много ти благодаря аз коментара, Веси! Радвам се, че ти е допаднала рецептата и ти благодаря, че сподели и твоята версия! 🙂

 5. Ангелина Публикува:

  Ще го опитам, с удоволствие Деси! Наистина си извор на много положителна емоция, която я “подаряваш” на нас, твоите последователи. Ти си като глътка чист въздух, в този замърсен от информация свят! Кухнята и блендера ме зовът…. Хубав ден!

 6. desi Публикува:

  Много ти благодаря за милия коментар, Ангелина! 🙂

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline