Антиейджинг чрез CRON и диви растения

images

След като вчера разбрахте кои са факторите, отговорни за стареенето, днес бих искала да ви представя една антиейджинг теория, в която наистина вярвам и се опитвам да прилагам вече няколко години!

Въпреки многото опити на модерната медицина да създаде магическо хапче или козметична интервенция, която да върне времето назад, съществува само един метод, който е научно доказано, че в действителност забавя стареенето и удължава продължителността на живот и това е „Намален калориен прием с оптимално хранене“ или CRON (Calorie restriction with optimum nutrition). През 1934 г е проводен експеримент с плъхове в Университета в Корнел от Клив Маккей и Мари Кроуел, при което е доказано, че те живеят по-дълго при намаляване на калорийния прием.  Тъй като тази наука е сравнително нова и хората живеят по-дълго от животните все още  няма доказателства, че този метод ще има същия ефект и при човека, но резултатите от краткотрайни проучвания показват, че при този метод се намалят биопоказателите на стареене и риска от хронични заболявания.

CRON не е диета, а начин на живот! А какво всъщност означава това? Намаленият калориен прием е практически ограничаване на калориите от храната, която приемаме /с около 20-25% по-малко от колкото се нуждаем/. Това е доказан метод за забавяне процесите на стареене и превенция на много заболявания като сърдечно съдови заболявания, затлъстяване, диабет и рак. Други ползи са: засилване на имунитета, подобряване на общото здравословно състояние и повече ценене на храната. Освен това се увеличава производството на хормона на растежа, Серотонина и Ендорфина. Но не само нискокалорийния прием е достатъчен. Качеството на храната е изключително важно, тоест откъде идват калориите. Припомнете си статията Антиейджинг  и намален калориен прием!

Ако съчетаете CRON с консумация на диви растения, резултатите могат да бъдат удивителни, защото ще се стимулира производството на нервотрансмитери в мозъка, което ще подобри вашето здраве и ще изпитате вътрешна радост и щастие! Пролетта е сезона когато може да предприемете детокс и едновременно с това да се подмладите, защото точно сега има изобилие от диви растения като коприва, глухарче, дива рукула, тученица, дива мента и т.н, с които ни дарява Природата напълно безплатно. Невъзможно е да получите оптимална концентрация на така необходимите биофотони  и фитохимикали без да консумирате диви ядливи растения. Те с право се наричат суперхраните на планетата. Те съдържат от 5 до 100 пъти повече хранителни вещества от конвенционалните плодове и зеленчуци. От векове хербалистите (билкарите) са оценили техните качества в засилването на метаболизма, подобряване на имунната система и едновременно с това в пречистването на кръвта и чревния тракт. Дивите растения също така потушават глада за рафинирани и сладки тестени изделия. Те са липсващия елемент във всяка една диета за отслабване, които завършват с йо-йо ефект. Припомнете си невероятните качества на копривата и суровите рецепти, в които може да я използвате!

Ако желаете да се детоксикирате и едновременно с това да се подмладите без да гладувате, може да се запишите за участие в Антиейджинг детокс програмата “Чувствена красота”!

Тази статия е публикувана в четвъртък, април 3rd, 2014 at 8:21 в категория Антиейджинг.

4 коментара

 1. Паула Публикува:

  Здравей, Деси !

  Би ли погледнала този линк за ампула около очите и смяташ ли , че мога да се доверя на състава. Явно маслата няма да ми помогнат. Грима го чистя с какаово масло, поняго примесено със слънчогледово или със зехтин . Забелязвам , че кожата ми около очите е изтъняла, има и фини бръчки. Предполагам , че е заради фактори: още не съм пълна суровоядка, спя по 6-7 часа, и от дете тази зона ми е по-уязвима при смях, също така съм на 25 , а след тази възраст казват , че човек започва да старее. Макар, че има примери (един от тях си ти) , че това не е точно така, а начинът на живот има значение. Ето го и линка, виждам , че продуктът съсържа бензилов алкохол….:

  http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0.3893

 2. desi Публикува:

  Здравей Паула и благодаря! 🙂 Продъктът изглежда добър и нескъп и може да се тества, но защо не пробваш преди това с кокосово масло да видиш как ще ти се отрази?

 3. Паула Публикува:

  Да, преди да започна с какаовото използвах само кокосово, което или си правех от кокос , или купувах на Икаров , но това на Икаров не ми прилича много на кокосово….

 4. desi Публикува:

  Здравей Паула! Да, на Икаров въобще не ти го препоръчвам. Не е истинско!

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline