Кои са суперхраните според мен?

   imagesCARVW7OYСуперхраните станаха доста популярни през последната година у нас. И търговците знаят това. Забележете как суперхраните заеха привилегирована позиция на пазара. Ние би трябвало да сме подозрителни когато дадена храна е обозначена като „чудотворна“ или „магическа“. До сега едва ли има ядливо растение, което да не е проучено вече и да не са открити полезни свойства.

   Може би има причина природата да ни предоставя хиляди видове ядливи растения, които да включим в нашата диета. Истината е, че всички растения са суперхрани сами по себе си. Всяка сурова, висококачествена и органична храна е супер. Вие не се нуждаете от скъпа, изсушена и преработена по някакъв начин храна за да сте здрави, да кипите от енергия и да забавите процесите на стареене.

   Решението е много по-просто и много по-евтино. Тайната на антиейджинга е в яденето на по-малко, а не на повече. Твърде много хранителни вещества и калории са екстра работа за тялото за храносмилане, асимилиране и елиминиране.

   В тази категория ще пиша за моите „суперхрани“ като същевременно с това ще публикувам и моите любими сурови рецепти с тях. Ето и линк!

Тази статия е публикувана в сряда, декември 15th, 2010 at 8:54 в категория Супер храни.

5 коментара

 1. Атанасия Публикува:

  Деси,бих искала да те питам нещо за спирулината. Гледала съм в списъка на Аква сорс,но там няма чиста спирулина, а комбинирана с още някакви суперхрани. Въпросът ми е ти с каква спирулина се снабдяваш,и станала ли си дистрибуторка,за да си ги взимаш по-евтино?

 2. desi Публикува:

  Здравей! Аз преди 3 години се регистрирах в аквасорс само заради крем Moon rise. Но тъй като и преди това пиех всякакви добавки реших да изпробвам и тези на аквасорс. Вземах ги с намаление. Пробвала съм почти всичко, но преди 1 година спрях да взимам от там. Просто започнах да се дразня от този МЛМ. За една година изпробвах спирулина от 3 различни фирми- Балев, Златна ябълка и Now. Бих си купувала само на Зл.ябълка, защото ми харесват на вкус, но ми идват скъпички. Вчера си купих пак от Балев, но бях направила пауза от всякакви добавки за 3 месеца. Предпочитам спирулина на таблетки без спойващи елементи, защото не искам да си развалям удоволствито като смесвам водорасли с други храни. Сега си купих спирулината заедно с един бълг. пробиотик за да се възстановя след операция и 6-дневен прием на антибиотик.

 3. Атанасия Публикува:

  Деси,човек,като теб,супер стриктен и живеещ напълно здравословно,има ли за какво да се подлага на операция? Надявам се да се възстановиш бързо и повече да не ти се налагат такива неща. За Златна ябълка трябва ли пак да си дистрибутор,за да взимаш с намаление?

 4. desi Публикува:

  В Златна ябълка не съм се регистрирала и не знам как стоят нещата. Скъпи са им продуктите. Иначе бях бременна и в трети месец се наложи да ми прекъснат бременността т.е преди седмица. Затова беше операцията и антибиотика. И един месец не бях толкова стриктна в суровоядството. Хапвам си пълн.хляб и картофи.

 5. Атанасия Публикува:

  Съжалявам Деси,че така се е получило,извини ме,ако съм била любопитна 🙁

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline