Грейпфрутът – за тяло без целулит

 

                                                                                              

   Грейпфрутът е изключително полезен суперплод през зимните месеци. Той е ценен заради съдържанието си на влакна, пектин и витамин С. Биофлаваноидите, намиращи се както в сърцевината, така и в кората, имат противоъвзпалителен ефект, играят ролята на мощни антиокислители и отблъскват инфекциите. Червените и розовите грейпфрути имат и високо съдържание на витамин А и Е, калий, калций, магнезий, желязо, фосфор, фолиева киселина и антиоксиданта ликопен. Цитрусовата киселина всъщност алкализира тялото и се бори срещу ацидозата (свръхкиселинност). Всички тези качества са от жизнено значение в стремежа към здраво тяло без тлъстини и блестяща кожа.

   Един средно голям грейпфрут, консумиран заедно с бялата част ще ви осигури 12 грама фибри. Това е половината от препоръчителната дневна доза. Може също така да си направите и антицелулитен сок.

Тази статия е публикувана в вторник, декември 28th, 2010 at 9:15 в категория Супер храни.

Един коментар

  1. Румяна Публикува:

    …днес открих чудодейната сила на този плод и съм възхитена…с грип съм в момента и днес изядох два големи грейпфрута и усетих,как след като изям един плод се освежавам значително,дори повече от лимона..не очаквах /ядох такъв,защото имах купен,а не ми се излизаше за лимон , но…/..отсега ще си знам-като съм болна си търся грейпфрута :))

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline