Минимализъм в гардероба: My capsule wardrobe+11 любими визии за всеки повод+Видео

Като един ИСТИНСКИ минималист, винаги съм се чудила на множеството дрехи, обувки, чанти, тоалети, скъпи костюми и бижута (дрънкулки), с които се кичат съвременните жени. Аз мисля, че не дрехата прави човека (личността), а човека прави дрехата!

Тази статия е продължение на статията „Топ 13 начина за опростяване на живота“ , а тук може да видите и видеото в Youtube!

Аз лично залагалам на качеството пред количеството и минималистичния подход към всичко.

Какво имам предвид?

1.Не се обграждам с излишни хора, предмети, уреди, дрехи, обувки, чанти и бижута както и козметика.

2.Всичко при мен е подредено, стилно и подчертаващо фигурата ми.

Държа да съм чиста и стилна не само в тялото и душата, но и в стила си на обличане. Затова съм любител на финните и изчистени линии и цветове (бяло, черно, розово), които подчертават тялото и изразяват душата ми на подреден човек и завършена личност. Не обичам шарените и широки дрехи!

Аз съм изключително практичен и организиран човек и когато разбрах за идеята на Capsule wardrobe, веднага си помислих, че е добре така да си подредя гардероба. Неговата създателка е Caroline Rector, която искала да документира нейния минималистичен стил. Тя носи 37 дрехи за 3 месеца като ги съчетава помежду си. След 3 месеца, тя избира няколко дрехи, които добавя към колекцията, а някои премахва и така се получава ротация. Идеята е да се намали стреса всяка сутрин при избора на дрехи за обличане и да се спестят пари, защото през тези 3 месеца не трябва да се пазарят нови неща.

Семплата дефиниция на Capsule wardrobe e мини гардероб, направен от разнообразни дрехи, които ОБИЧАШ да носиш. Той включва блузи, топове, поли, рокли, дълги и къси панталони, връхни дрехи, обувки и чанти.

Каква е идеята?

Спомняте ли си моментите когато си купувате нови дрехи всеки месец, но в крайна сметка все обличате старите любими дрехи. Сигурно сте си и помисляли, че все нямате какво да облечете поне веднъж в седмицата. И защо трябва да харчим пари и съхраняваме в гардероба неща, които не обичаме толкова много или не се вписват толкова в стила ни и в ежедневието.

Да, всеки иска да има нещо супер официално в гардероба си, но нека да съставим Capsule wardrobe от нещата, които наистина обичаме и бихме искали да носим всеки ден.

Аз лично ви съветвам да подарите или продадете старите си дрехи, които стоят в гардероба без да ги обличате и да освободите място за нещо ново и практично!

Как се създава?

Първо е добре да изчистите целия си гардероб и да го изпразните. Сортирайте дрехите като в Capsule wardrobe, включвате неща, които ОБИЧАТЕ. Нещата, които са МОЖЕ БИ е най-добре да приберете в кутии, в мазата или гаража за обмисляне на по-късен етап. Нещата, на които казвате НЕ, е най-добре да подарите, или изхвърлите (ако са захабени) или продадете ако са супер запазени. СЕЗОННИТЕ също приберете в кутии!

С нещата, които обичате, вие си съставяте вашия Capsule wardrobe. Ако имате липсващи елементи, е най-добре да си ги купите, защото през следващите 3 месеца няма да купувате нищо друго.

Всички 37 дрехи се закачат на закачалки за по-удобно!

Ето и съдържанието на моя Capsule wordrobe с общо 27 елемента, като бройката покрива дрехите ми за цялата година, тъй като за зимата имам само 4-5 дрехи:

– 2 бр. рокли – 1 светло розова на Meshki и 1 бяла мини.

-1 черна мини пола (Skinny);

-4 бр. топ – бял дантелен, бял плетен, черен и цикламен;

– 2 бр. легингс – черен (Wolford) и 1 за ежедневието;

-2 чифта дънки – дълги (Golden point) и къси (Tally  weile);

-1 бяла блузка с дълъг ръкав Meshki;

-1 бяла класическа риза;

-1 дантелена блузка (от Zara);

-1 розова жилетка (от Badu);

-1 черно сако (Mango);

-1 спортен екип (Fitproapparel)+1 чифт гуменки;

-1 бял бански половинки;

-1 чифт бели летни чехли на висок ток и 1 чифт полуотворени официални черни обувки (от Badu са и двата чифта);

-2 мини чантички (клъч) – черна (Pepina) и бяла (Tergan);

Имам още 2 рокли на Wolford (черна и бяла Fataldress), които държа в оригиналните им кутии, 1 зимно яке и зимните ботуши.

И разбира се 1 черна дантелена нощница!

Общо: 27 елемента в целия ми гардероб!

Във видеото може да видите 11 примерни любими визии за всеки повод – за ежедневието, за интимна среща, за работа или работна среща, за парти, за дискотека, за плажа, за спорт.

Припомнете си и видеото за „Топ 10 базисни елемента, които трябва да има всяка жена в гардероба си“

 

Тази статия е публикувана в вторник, юни 11th, 2019 at 6:51 в категория Вдъхновения.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline