Топ 10 Desilifestyle здравословни тенденции за 2019

След повече от 8 години вписване на този сайт и почти 20 години дългогодишен опит в сферата на здравословното хранене и начин на живот в съчетание със сертификата ми на Health coach, бих искала да споделя моите размишления относно модните тенденции в тази сфера!

Ето и топ 10 Desilifestyle здравословни тенденции за 2019 година:

  1. Моноплодът измества смутитата – да хапваш само плодове не е нещо ново, но в последните години смутитата изместиха консумацията на плода в натуралната му форма, която има най-добро влияние върху организма. Време е тази тенденция да си отмине постепенно и да се върнем към древните традиции на „простото“ дъвчене с благодарност за слънчевите дарове! Защо мисля така? Защото за да бъдат оригинални, много „автори“ на смути рецепти започнаха да смесват супер много продукти в един зелен „бълвоч“, който понякога може сериозно да затрудни храносмилането! Не казвам съвсем да ги спрете, просто правете по-прости комбинации и им се наслаждавайте от време на време! Яжте плодовете в натуралната им форма както ги е създала природата и винаги на празен стомах и моля ви не ги слагайте в зеленчукови салати! Не сте оригинални!
  2. Салатата от сурови зеленчуци измества основното хранене – поне 2/3 от вечерното ви хранене трябва да включва салата от сурови зеленчуци. Те трябва да са разнообразни, сезонни и да включват кълнове, поници и най-различни дресинги от авокадо, семена и ядки! Отново повтарям да не слагате плодове! Развихрете фантазията си и не забравяйте да си отделяте време за дъвчене на спокойствие!
  3. Сиренето от семена и ядки измества тофуто и сиренето от животинско мляко – сирената от ядки и семена са много по-здравословни от тези от соя и краве, овче, биволско или козе мляко. Защо мисля така? Те са слузообразуващи, не са благоприятни за хормоналната, ендокринната, имунната и половата системи. Животинското мляко освен това е с чуждо ДНК, с неусвоим калций, заключен в молекулата на казеина! В книгата ми „Моето изкуство да живея и да се обичам“ ще откриете рецепти на най-новите ми сурови веган алтернативи на млечните продукти!
  4. Зеленият грах и млада царевица изместват бобовите храни – изплашени от мафията с бели престилки, доста често вегетарианците и веганите наблягат на бобовите култури-боб, леща, нахут, които са трудни за храносмилане и усвояване и освен това се забрява, че след сваряване те са въглехидратна, а не белтъчна храна. Те имат и пуринови съединения и подкиселяват кръвообращението! Нека бобовите да не ви бъдат основна храна и тук само ще вметна, че хумус от покълнал или сварен нахут е полезно да се конусмира от време на време!
  5. Елдата и просото изместват киноата – тези 2 зърнени храни са също доста полезни и по-достъпни от киноата, с която доста се спекулира в последните години. Хапвайте я от време на време, но нека не превръща вегетарианството и веганството в скъпо „удоволствие“!
  6. Тренирането сутрин до обяд измества вечерната тренировка – защо това е така? След сън човек определено детоксикира организма си много добре и упражненията подпомагат тези процеси. Активният начин на живот и хранене както и приетите вечерта сложни въглехидрати са запълнили депата в черния дроб с гликоген, който се явява гориво, необходимо за енергията при сутришната тренировка. Човек се разбужда качествено и деня му започва добре, особено при правилно дишане. Сутрин стомаха е празен и тренировката протича леко, а обратното при трениране вечер се натоварва тялото, което е заето да храносмила обяда, а дори  и понякога и вечерята! Това е неправилно, човек се стресира и разсънва, трудно заспива и през цялата тренировка му тежи стомаха! Това води до хронична ацидоза, уморяемост и вялост!
  7. Плуването и водната аеробика изместват другите видове аеробика – като при това те тонизират тялото ви и успокояват духа ви. Аз съм разработила мой комплекс в тази област, който раздвижва цялото тяло и е изключително лесен и приятен за изпълнение. Може да се практикува както от по-слаби, така и от по-пълни Дами без да се натоварват излишно ставите. Записванията за моя онлайн курс по Аква аеробика са през целия месец февруари 2019! Моята НЕУСТОИМА оферта към вас е ако закупите книгата ми „Моето изкуство да живея и да се обичам“, получавате онлайн курса САМО за 10 лв!
  8.  Натуралната домашна ръчно-направена козметика измества конвенционалната – повечето осъзнати Дами са разбрали отдавна за вредите от конвенционалната химизирана козметика и търсят био алтернативи, но те се оказват в повечето случаи прекалено скъпи и неефективни. Затова аз споделям в моята е-книга „Антиейджинг детокс рецепти за вътрешна и външна красота“, 10 ефективни домашни козметични рецепти, както и 7 Луксозни СПА терапии в книгата ми „Моето изкуство да живея и да се обичам“. А  от 3 години предлагам и моя собствена натурална козметика чрез Луксозения бюти комплект ‘Desilifestyle’, който е само за осъзнати Дами, изискващи лукс. Лукс, идващ не от скъпи лъскави опаковки, а от правилно подбрани и семпло комбинирани растителни органични съставки! В момента предлагам само Антиейджинг рол он серум петна против бръчки и петна (на цена от 25 лв)!
  9. Редовните детокси изместват скъпите антиейджинг козметични процедури – пречистващите режими подмладяват организма, изглаждат и изчистват кожата и вие се чувствате по-млади, по-красиви, по-енергични  и по-секси. Аз предлагам 3 детоксикиращи режима в книга ми„Моето изкуство да живея и да се обичам“ в глава 3 – Детокс, в която съм описала стъпка по стъпка как се процедира. И моля ви, не се заблуждавайте, че пречистващи програми, които съдържат животински продукти от пасищни животни, еко яйца и костни булъони ще изчистят и сантиметър от вашето Свещенно тяло! Това е просто АБСУРДНО! А ако желаете да върнете времето с 10-20 години назад и да рестартирате НАПЪЛНО организма си, да стопите излишните килограми завинаги, да възстановите колагена на кожата си и да засияете по природосъобразен начин, то тогава онлайн програмата „ДНК-прекодиране“ е за Вас!
  10. „Slow life“ (Бавен живот) измества забързания живот – повечето от нас в днешно време живеем на бързи обороти – работим бързо, караме бързо, храним се бързо, правим любов бързо, вършим няколко неща наведнъж. Ядем бърза и вредна храна, употребяваме токсична козметика и въобще живеем забързан живот и не си даваме почивка. Нямаме време да се насладим на домашно приготвена храна, да се поглезим с натурална качествена козметика, да се наслаждаваме на всеки изживян момент и да се радваме на компанията на най-близките си хора. По този начин страдат нашето здраве, нашият ум и дух, нашата продуктивност, нашите финанси и нашите взаимоотношения със семейството ни. Антидотът е да забавим темпото! Това може да е голямо предизвикателсто, но си струва всяко усилие, защото забавянето може да спаси живота ви. Повече за Slow life или как да забавите темпото за да се наслаждавате повече на живота си прочете в книгата ми „Моето изкуство да живея и да се обичам“!

Тази статия е публикувана в петък, февруари 1st, 2019 at 7:38 в категория Топ 10....

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline