Топ 13 начина за опростяване на живота+Видео

Като един ИСТИНСКИ минималист във всяко едно отношение в живота, аз имам много малко неща (като уреди, дрехи, козметика, вещи и т.н.). И понеже е пролет, време за детокс на тялото, ума и дома, днес реших да ви помогна с 13 съвета, с които и вие ще може да опростите живота си, а тук вижте и видеото в Youtube! Винаги купувайте това, от което имате нужда, а НЕ това, което искате! По този начин ще спестите много пари! Припомнете си и моите топ 7 тайни за пестене на пари тук! Може да бъдете щастливи и с много по- малко отколкото си мислите, че може да живеете!

1.Бъдете организирани – винаги пренасайте своите мисли и емоции върху вашия журнал или планер. Там записвайте своите задачи за деня, приоритети, планове за следващите месеци и по този начин ще видите колко по-плавно и без стрес ще протича деня ви!

2.Подрете дома си, работното място и по този начин ще бъдете много по-продуктивни и концентрирани! – дори и да имате малки деца в къщи, това не е оправдание да не разчистване и да бъде вечно разхвърляно в къщи.

3.Не правете много неща наведнъж! – фокусирайте се само върху едно нещо и след това минете на следващата задача за деня. Например, първо впишете журнала си сутрин докато пиете чай или кафе, след това си проверете имейла и т.н. Работете по-малко, но по-умно!

4.Изхвърлете или подарете дрехите, които не използвате или не харесвате повече! – в продължение на няколко години аз подарих голяма част от дрехите си, които не обличах и сведох до минимум нещата, които използвам. Естествено съм запазила някои любими по- официални рокли за специални случаи, но иначе гардероба ми е супер минималистичен. Повярвайте ми, но с колкото по-малко разполагате, толкова по- малко ще се чудите сутрин какво да обличате. А може да си направите т.н. Capsule wardrobe с 10-на дрехи, които най-много обличате в ежедневието си! Дори децата ми имат по 1 чекмедже с дрехи и по 1 торбичка с играчки.

5.Намалете до минимум козметиката, която използвате! – вие нямате нужда от много неща и освен, че ще си спестите много пари, но и ще пощадите кожата си с „бомбардидорвка“ от токсични химакили, които сериозно могат да ви навредят. Аз лично освен продуктите от моя Луксозен козметичен комплект „Desilifestyle“ и един евтин шампоан на глинена основа друго НЕ използвам. Относно гримове, имам само един черен каял за очи и едно червило. Представете си? Нищо друго НЕ ми трябва!

6.Опростете листата си за пазар! – аз лично купувам едни и същи сезонни плодове, зеленчуци, ядки, семена и авокадо и се придържам към опростен пазар. Не ям животински продукти (които НЕ ми трябват за да съм здрава) и по този начин НЕ се затормозявам в търсене на био месо, риба, млечни продукти и яйца, които са безумно скъпи и вредни за Човешкия организъм!

7.Не копирайте, винаги бъдете оригинални! – колкото повече се опитвате да подражавате на другите хора, да живеете като тях, толкова повече ще си усложните живота. Спрете да следвате т.н. Influencer-и, които рекламират най-различни продукти от различно естество и ще видите колко по-щастливо ще живеете.

8.Дисконект всеки ден по 30 минути до 1 час! – изключете телефона, компютъра, телевизора и т.н, отидете сред природата, на плажа или на планина. По този начин ще намалите значително стреса в живота си. Може дори да медитирате през това време за 5-10 минути или просто да дишате дълбоко. Със сигурност ще намалите напрежението във вашето ежедневие и ще се разведрите!

9.Вървете повече пеша!  – или карайте колело вместо да карате кола и ще осъзнаете, че живота ще стане много по-лесен и опростен вместо да си късате нервите с ремонти на кола, други лоши шофъори, които може да ви блъснат, задръствания, ремонти в града, липса на места за паркиране, данъци и т.н.

10.Изхвърлете хората от живота ви, които не ви помагат с нищо, натоварват ви с негативна енергия и отрицателни емоции! –  а ако не успеете, просто намалете разговорите си с тях.

11.Намалете броя на хората, които следвате в социалните мрежи (фейсбук, инстаграм, youtube)! – намерете няколко човека, които наистина харесвате, вибрират на вашата честота и следвайте само тях, защото понякога човек може много да се натовари с разнородна информация. НЕ следвайте хора, които ви карат да купувате все повече и повече и по този начин ще намалите възможността на харчите пари за ненужни покупки. Също така се отпишете от мейл листи, които НЕ са ви полезни и които само ви пълнят пощата със спам.

12.Научете се да казвате „НЕ“ на социалния живот! – когато сте претоварени, уморени и имате нужда от почивка, просто кажете „НЕ“ на партито (на дискотеката, на ресторанта, на гостито и т.н.) и се погрижете за Себе си. Няма кой да го направи освен ВИЕ!

13.Спрете да се опитвате да впечатлите всеки и да получите одобрение! –  вие сте перфекти такива каквито сте!

Повече за опростения живот в здраве, щастие и благополучие може да научите в книгата ми „Моето изкуство да живея и да се обичам“!

Тази статия е публикувана в вторник, април 24th, 2018 at 7:00 в категория Топ 10....

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline