В търсене на хапчето „Чудо“

За тази статия се вдъхнових от една прекрасна млада Дама, която пое здравето си в собствени ръце, но беше подиграна от трета страна, че ми правила реклама и сме били приятелки (което не е така, дори не сме се виждали). По принцип всеки има право на мнение, но аз съм длъжна да споделя някои мои размишления по въпроса.

Много хора си мислят, че някой трябва да ги излекува, че ще се появи магическо хапче „чудо“, което ще реши здравословните им проблеми. И се почва едно купуване на добавка 1, добавка 2, добавка 3 и т.н или пък се почва протокол 1, протокол 2, протокол 3 или пък диета 1, диета 2, а защо не и диета 3. Всеки пробва нещо, има уж някакви подобрения, но после пък има влошаване или задържане в едно състояние. И аз бях така, купувах един куп добавки, бях отказала месото за 5 години (но ядях пък риба), после пак започнах да го ям като виждах, че нямах нормален цикъл все още. Много години бях на разделно хранене, после започнах за известно време да ям пак смесено ( беше голяма грешка), харчих стотици лева по модерни и скъпи добавки с надеждата, че ще си реша проблемите ( тежък хормонален дисбаланс, хронично акне и кандида, липса на цикъл и депресия). Пропомнете си статята „Топ 15 натурални съвета за постигане на хормонален баланс“!

Изминах много дълъг път докато ми просветна, че трябва да съм на растително-суровоядно хранене и че трябва да направя дълго гладолечение и да си излекувам най- накрая всички здравословни проблеми, които ме мъчиха. Тоест трябваше ми много време докато осъзная , че няма хапче „Чудо“ и няма правилен протокол или диета! Трябваше ми много време докато осъзная, че  ИСТИНСКОТО ЛЕЧЕНИЕ може да се случи само ако дам шанс на организма си чрез гладуване и правилно растително- суровоядно хранене. Не веднъж съм казвала , че истинското лечение е от вътре. Дори написах преди време цяла статия по въпроса!

Освен това, искам да изразя и моето несъгласие с масовите кампании за пропаганда на добавки В 12.

Мислите ли, че това хапченце, спрейче или инжекция ще ви реши здравословните проблеми? Мислите ли, че като започнете да приемате синтетичен В 12 и симптомите на дефицит, ще изчезнат и вие ще сте супер? Но до кога? Мислите ли, че като ви се покачат нивата на В 12 в кръвта, това автоматично означава, че сте здрави? Ами ако това хапче или спрейче прикрие симптоми на нещо много по- дълбоко и сериозно, което дреме във вас? И след някоя и друга година се окажете със сериозен здравословен проблем, но пък кръвните ви показатели са отлични. Повярвайте ми, но много хора са ме търсили за съвет точно с прекрасни кръвни изследвания, но иначе със сериозни проблеми.

Освен това, искам да подчертая, че много хора установяват при генетични изследвания генна мутация метилентетрахидрофолат редуктоза (МТХФР), както и други проблеми с метилирането и решават, че ТРЯБВА да приемат синтетичен В 12 до края на живота си. Забележете обаче, че самото определение „генна мутация МТХФР“ е неточно. Хората с това заболяване всъщност НЕ страдат от дефектни гени, а по-скоро от токсично пренасищане, което възпрепятства превръщането на нутриентите в микронутриенти. Мощни микроорганизми могат да понижат нивата на хомосицтеина и буквално да елиминират диагнозата генна мутация МТХФР. А най-добрият начин за обновяване на чревната микрофлора е чрез сурови органични немити плодове, зеленчуци, кълнове и поници, които изобилстват от полезни микроорганизми. Освен това трябва да се възстановят нивата на хидрохлорна киселина, да се отстранят тежките метали от червата и дразнещите храни (като глутен, млечни, соя, месо, риба от развъдник, яйца, олио от рапица, захар, мононатриев глутамат и хранителни добавки от най-различно естество).

Разберете, никое хапченце, спрейче или добавка НЕ е панацея за здраве, защото ИСТИНСКОТО ЗДРАВЕ трябва да си го заслужите, но пък постигнете ли го, тогава ще сте НЕЗАВИСИМИ от всеки, който иска да ви продаде хапче „Чудо“ както и от жлъчните коментари и завист по ваш адрес!

Тази статия е публикувана в понеделник, април 30th, 2018 at 7:00 в категория Здравословно хранене /статии/.

2 коментара

  1. Полина Публикува:

    Поздравявам те Деси за това, което си постигнала!

  2. desi Публикува:

    Много ти благодаря, Поли! 🙂

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline