ПЕРГА – супер храната на Съзнателните хора

След като вчера ви представих една доста непопулярна гледна точка за хранителните добавки, днес ще ви запозная с една древна храна, която може успешно да се използва като мултивитаминна, мултиминерална, пробиотична и ензимна добавка в малки количества както и за лечение на редица заболявания. Тази супер храна се произвежда от пчелите и по принцип се добива много трудно. Повечето пчелари си я кътат и НЕ я предлагат за продажба! Днес ще ви споделя за ползите от Перга – продукта с най-голяма биологична активност в Света. За съжаление, крайните вегани могат да НЕ продължават да четат! Аз предпочитам да си хапвам минимални количества пчелни продукти вместо да вземам синтетични добавки, произведени от човека, които навлизат само в кръвообращението и привидно фиксират вашето здравословно състояние. Перга е истинска супер храна, която навлиза във вашите клетки и ги храни с ценни вещества!

Перга (пчелен хляб) представлява пчелен прашец, консервиран с помощта на съставка от ензими и мед. Пчелите ”натъпкват” прашеца в килийките, където в анаеробни условия (без наличието на въздух) под въздействието на специални ензими, бактерии и дрожди се натрупва млечна киселина. Тя консервира сместа, или казано с други думи събраният пчелен прашец преминава през млечно-кисела ферментация.При тази ферментация обвивките на зрънцата се разрушават и полезните вещества в тях стават по-достъпни. И това означава, че пергата се отличава с многократно по-силното си лечебно въздействие от цветния прашец. Освен това е много по-вкусна и се харесва и на малките деца.

Пергата съдържа 9-те незаменими аминокиселини, близо 50 ензима, витамините А, Е, С, Р, К, всички от групата на В, вкл. и В 12, всички минерали като калий, магнезий, желязо, калций, различни въглехидрати  и т.нар „вещество на растежа”- хетероауксин. Притежава също антимикробно действие и е силен анаболик. Освен това при млечно-киселата ферментация се образуват и полезни пробиотици!

Пергата съдържа стерини, преобразуващи се в човешкия организъм във витамин D (калциферол), необходим за изработване на хормона, отговорен за формирането на костите и за тяхната здравина. При употребата на 1,5-2 г перга дневно човек напълно задоволява нуждата от този витамин и укрепва своите кости и мускули. Това е особено важно за възрастните хора, защото с напредване на възрастта костите стават по-крехки и по-чупливи.

Други важни съставки на пергата са арахидоновата, линолевата и линоленовата киселини, които са предшественици на простагландините – хормони, регулиращи дейността на мъжката репродуктивна система.

Пергата се препоръчва при малокръвие, при заболявания на нервната и ендокринната система, стомашно-чревния тракт( гастрити, колити, язви на стомаха), при понижен имунитет, при грип, при сърдечна недостъчност, нарушаване в мозъчнтото кръвообращение, инфаркти, инсулти, хепатити, алергии, при мъжко безплодие, патологии при бременност, алкохолизъм, наркомания, като антисклеротично средство и при преждевременно стареене на организма.

При дисбактериоза, която е епидемия в днешния съвременен свят и причина за всички болести, освен растително-суровоядно хранене и перга, препоръчвам и ежедневни клизми!

Пергата НЕ предизвиква алергии!

Необходимата профилактична дневна доза е около 3-5 грама преди хранене като се смуче! Ефектът възниква под въздействието на слюнката-необходимо е продуктът да се разтвори в устата, за да може усвояването му да започне още от лигавицата на устата и хранопровода. След това НЕ се пие вода 30 минути.

За лечение на различни заболявания има други дози!

Предлагам висококачествена органична Перга от Родопите. Цената е 15 лв за 50 грама. Моля, за поръчки да ми пишете на имейл: desilifestyle.net@gmail.com. Количествата са органичени!

 

Тази статия е публикувана в сряда, октомври 18th, 2017 at 7:57 в категория Супер храни.

15 коментара

 1. Соня Публикува:

  здравей Деси, перга помага ли при наличие на дефицит на желязо? и какво друго освен перга мога да добавя към менюто си- менюто е веган, но не е суровоядно. не бих искала да ползвам добавки. много благодаря предварително за отговора! поздрави

 2. desi Публикува:

  Здравей Соня! Да, много помага при малокръвие и анемия. Освен нея, също така зелени салати със сурови корени като цвекло и моркови. 🙂

 3. Росица Публикува:

  Деси , Благодаря за пергата!

 4. Албена Кирилова Публикува:

  Здравей Деси ако имаш още перга бих искала 50гр.Благодаря предварително.Адрес на офис Еконт гр.Бургас ул. Индустриална 54, кв.Победа,съжалявам,че не исползвам пощата не успявам да вляза. Целувки на всички, и поздрави на Алекс.

 5. desi Публикува:

  Здравей Албена. И благодаря за поръчката. Утре ще ти изпратя перга. Взех телефона ти от Сашо. Поздрави и целувки и на вас! 🙂

 6. Елена Георгиеяа Публикува:

  Здравей Деси! Ще се радвам ако успея да получа перга 50 г. Стара Загора, Еконт Мототехника, бул. Цар Симеон Велики 161

 7. desi Публикува:

  Здравей Елена и Благодаря за поръчката. Още утре ще ти изпратя перга, но ще ми трябва и телефонен номер. Благодаря ти предварително! 🙂

 8. Албена Публикува:

  Благодаря Деси и да нацелуваш малкото ангелче, прекрасна е…

 9. Диляна Публикува:

  Деси, ежедневно ли се употребява перга или се правят курсове? 15g стигат за една седмица някъде, така ли?

 10. desi Публикува:

  Здравей Диляна. Това е природна храна и може да се употребява без прекъсване. Не е необходимо да се правят почивки , но все пак всеки сам си преценява колко дълго да я приема. Около 15-20 грама стигат за 1 седмица като при симптоми на настинка аз бих увеличила малко дозата. Няма странични ефекти!

 11. Милена Публикува:

  Деси,искам да попитам цветният прашец(пергата),може ли да се употребява по време на кърмене…Имаме две деца,батко и бебе и големият ми син постоянно носи вируси от градината,съответно бебето,което е на три месеца веднага прикача,по-леко го кара,но се поразболява.Нямам обяснение защо става така,при положение,че лично аз се храня здравословно и го кърмя на сто процента.Сайта ти е страхотен и следя винаги,когато имам възможност 🙂

 12. desi Публикува:

  Здравей Милена! Да, разбира се, че може. Това е абсолютно натурална природна добавка.Аз кърмя и я приемам и я давам на децата си. 🙂 И бебето няма проблем да я приема. Само да уточня, че Перга е различно от пчелен прашец. Има много по- мощни свойства и НЕ предизвика алергии за разлика от пчелния прашец. 🙂

 13. Полина Публикува:

  Здравей Деси, Искам да поръчам Перга два броя по 50 грама. Еконт експрес – офис Адрес: Шумен ул. Цар Освободител №114

 14. Полина Публикува:

  Деси, искам да попитам трябва ли да се държи в хладилник Пергата?

 15. desi Публикува:

  Здравей Поли и благодаря за поръчката, но ще ми трябва и телефонен номер. Ако искаш го напиши тук като коментар, но аз няма да публикувам отговора. А ако искаш ми пиши на имейл desilifestyle.net@gmail.com
  Пергата се съхранява в шкаф, не е необходимо да се държи в хладилник! 🙂

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline