Как да влезете в топ форма в дългосрочен план?

По телевизията и в интернет пространството може да се видят и прочетат множество диети и методи за отслабване, всеки който е свалил известно количество килограми зачита само неговия метод и счита за универсален и най-правилен. Някои хора след даден период от време, месец, година или две, си връщат старите килограми, други дори и повече и си влошаваш здравето. Проблемите се задълбочават и вие се озовавате в душевна „дупка“. Истината е че повечето хора се хранят с храни, които са с чуждо ДНК и пренебрегват това, което е закодирано в човешкото ДНК. Тази грешка е следствие от незнание! А кой може да бъде пример за топ форма в дългосрочен план? Това според мен е човек, който следва неизменно даден модел на хранене в продължение на целия си живот, не си променя теглото освен малки вариации от рода на 3-5 кг (дори и по време на бременност), изглежда здрав от вътре и от вън, има спокойно и балансирано излъчване! Всеки сам избира своя пример на подражание, а аз тук ще споделя моите съвети за това как да влезете в топ форма в дългосрочен план на база личен опит!

Ето и съветите ми:

1.Хранете се с поне 70-80% сурови плодове, салати и активирани ядки и семена – това няма да спра да го повтарям. Това са храните, които са закодирани във вашето ДНК, в СУРОВО състояние. Може и да не ми вярвате, но ако направите някои задълбочени проучвания ще разберете, че съм права!

2.Спортувайте – движението е здраве – може да се разхождате, да бягате, да вдигате тежести, да плувате, да правите аква аеробика, релакс йога, стречинг и т.н. Правете това, което обичате и което ви носи удоволствие!

3.Правете сухо четкане на кожата или използвайте ексфолираща ръкавичка при вземане на душ – по този начин ще се отървете от досадния целулит и кожата ви ще стане невероятно мека и гладка на вид и допир. От време на време си правете и този DIY Wellness body scrub!

4.Бъдете в добри отношения с вашето семейство, приятели и партнъор – по този начин си спестявате стреса, който повишава депресивните състояния, а това неизменно води до напълняване!

5.Правете периодични детокс режими, поне 2 пъти годишно – това е задължително условие за да бъдете в топ форма целогодишно, да се радвате на блестящо здраве, сияйна кожа, разкошна коса и секси тяло! Няма друг начин! В книгата си „Моето изкуство да живея и да се обичам“ съм споделила в част 2-Детокс, как да направите пречистване на организма стъпка по стъпка както и 3 детокс плана!

Тази статия е публикувана в понеделник, април 3rd, 2017 at 7:00 в категория Здравословно хранене /статии/.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline