В отговор на хейтърите и критиците!

IMG_20160904_092630Скъпи мои читатели, поради зачестилите хейтърски коментари и статии по мой адрес се чувствам длъжна да споделя нещо с вас, дано някой от „великите“ (никому неизвестни) мои критици, прочете и моята гледна точка!

Започнах да списвам този сайт в края на 2010 г, защото исках да споделя със света, моята история и как се справих с моя дългогодишен хормонален дисбаланс. Цели 3 години споделях безвъзмездно и отговарях на хиляди коментари и писма, защото всичко това се превърна в моя страст, тъй като успях сравнително бързо да подобря своята жизнена енергетика и разкарах проблеми, които медицината не успяваше изобщо да повлияе. Затова и през месец октомври 2014, когато живота ми стигна дъното, аз реших, че трябва да предприема нещо драстично за да променя лошата си съдба (Карма), самотен живот и то далече от детето ми. Принудена от десетки, обстоятелства и причини, които са твърде лични!

Записах се да уча за Health coach към Institute for Integrative Nutrition, в Ню Йорк, САЩ.  през октомври 2014. Когато след успешно завършване на едногодишното ми обучение, получих сертификат за Health coach през 10.2015, започвайки да практикувам тази професия, се появиха много недоброжелатели и критици. Te ме „оплюваха“ за „крайния“ ми начин на живот и хранене, за това как изглеждам, как се обличам, как говоря в Youtube канала си, че съм имала платени консултации и т.н.

Когато МЪЖЕ и то меко казано „не добре изглеждащи“ (физиологично неможещи да раждат) започнаха да ми държат сметка как се храня по време на моята втора РАСТИТЕЛНО – СУРОВОЯДНА бременност и да ме обиждат с най-различни епитети, „чашата преля“. Подвеждала съм бременните да не пиели добавки, синтетични витамини, нямала съм диплома за лекар, че САМО лекар можел да говори за диети и начин на хранене, особено на бременни…

Едва ли не аз съм се хранила така, за да пазя линия и да не напълнея. Интересувала съм се САМО от фигурата си и да я запазя, а пък не съм мислила за бебето, за МОЕТО СОБСТВЕНО ДЕТЕ В МОЕТО СОБСТВЕНО ТЯЛО – ЩО ЗА НАГЛОСТ и то от мъж?

Обвиниха ме, че съм давала медицински съвети на бременни, а това въобще не е така. От кога да споделяш с хората, че си на  сурови плодове, сурови зеленчуци и активирани ядки и семена, без да приемам химически и синтетични добавки (които разбира се САМО лекарите имат право да предписват) е престъпване на закон или норма?

Това, че бях помолена от стотици мои читателки да споделям как протича бременността ми и с какво се храня, започнах да публикувам кратки клипчета в канала си в Youtube, не означава, че аз давам медицински съвети. Това, че не вземам добавки и лекарства си е мое лично решение и не веднъж съм казвала, че всеки трябва да прецени сам за себе си какво да взема (пие, яде, приема) и какво не. Когато ме поканиха на Sofia VEG Fest, да СПОДЕЛЯ за моята бременност как се справям с неразположенията и симптомите, бях отново нападната, че съм съветвала бременните там да се хранят САМО със сурова растителна храна и да не вземат никакви добавки и затова съм вземала пари, а входа за всички лекции беше БЕЗПЛАТЕН.

МОЛЯ, НЕ БЪРКАЙТЕ СПОДЕЛЯНЕТО С ДАВАНЕТО НА МЕДИЦИНСКИ СЪВЕТИ! Аз съм сертифициран Health coach, а не медицинско лице! И тази професия е легитимирана от поне 25 години в САЩ!

Затова днес аз ще споделя с вас няколко мои снимки (по-долу) от далечната 2007 г или преди почти 10 години, когато аз бях на абсолютно същите килограми (хранех се нормално и разнообразно + животински продукти, сирене и т.н.) без да съм във бременност (52-53 кг при ръст 171 см).

На тези снимки, вие виждате една най – обикновена 25-годишна млада жена, която е ВИДИМО в абсолютно добра форма, добре изглеждаща на външност, но само до тук. Аз може и да съм на същите килограми, защото за мен поддържането на форма, никога не е било проблем или самоцел. Външността – добре. НО, аз бях БОЛНА вътрешно – поликистозни яйчници, без цикъл (тоест БЕЗПЛОДНА), въпреки че ВЕЛИКИТЕ ЛЕКАРИ И ДИПЛОМИРАНИ ДОКТОРИ ме тъпчеха с хормони, ДОБАВКИ, витамини, лекарства и (както по – късно разбрах от „човек – ренген“ един неразвит яйчник от бебе (който дипломираните лекари с цялата си сложна апаратура не откриха) , с гръбначно изкривяване от дете, с лоша кожа, хронична кандидоза и задръстени черва, въпреки че аз си ходих по голяма нужда всеки ден. Както виждате и корема ми е плосък! Страдах и от поне от 7-8 години от депресия, защото лекарите все ми казваха, че съм си такава и НЕ МОГАТ ДА МИ ПОМОГНАТ!

Личният ми лекар, повтаряше всеки път, когато го молех за направление към гинеколог, че аз съм „златна мина“ за акушер – гинеколозите.

Ето защо, след десетки сълзи, депресивност и ходене от кабинет в кабинет, аптека след аптека, стотици левове за лекарства по рецепта, кремове, глобули, медицински услуги (вкл. и в чужбина) и т.н. се реших да използвам и този „краен“ начин на хранене според повечето хора?

Защото „балансирания“ подход при мен не работеше! От 18-годишна аз се храних разделно – 70-90 % сурова и малко готвена растителна храна и 10% животинска храна, винаги правилно съчетана със салата (1-2 пъти месечно домашно пиле, 3-4 пъти месечно дива риба, 2 пъти седмично био сирене, 1-2 пъти месечно домашни яйца). Както виждате всичко беше много „балансирано“, но аз продължавах да бъда болна и депресирана!

На горната снимка ме виждате 10 години по-късно, преминала през плавен преход, здрава както физически така и психически, чувстваща се щастлива и много обичана и в очакване на желано бебе от сродната ми Душа – Александър Борисов!

IMG_20130729_172722_0И затова, МОЛЯ уважаеми „разбирачи“ (дипломирани и недипломирани, със или без квалификация), не ме обвинявайте, че съм избрала за СЕБЕ СИ този „краен“ начина на живот и хранене, отново по време на моята ВТОРА РАСТИТЕЛНО – СУРОВОЯДНА бременност (по време на първата кърмих една година синчето си – ЕРИК, родено точно на термин, по естествен път, 3250 гр и 51 см). Повярвайте ми, преминала съм през Ада за да стигна до този извод! Моята цел е да покажа, че е възможен и един по – природен и алтернативен начин от „общоприетия и стандартно наложен“ начин на живот и хранене.

МНОГО ДЕБЕЛО ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ, че АЗ на никого не искам да натрапвам, че и той (тя) „трябва“ да прави същото, което правя и аз, без да е преминал през етапите на постепенност! НЕ БИХ ПОСЪВЕТВАЛА бременна жена, която никога не е пречиствала тялото си, не е правила промени в тази растително – суровоядна посока  (няколко години преди да забременее) точно сега да се променя (по време на бременността си). Помагам и съветвам САМО хората, които са ми писали лично и са ми искали съвет! Всеки има глава на раменете си за да прецени кой да следва и от кого да търси съвет! Всеки има ИЗБОР!

_20161024_132050100_0680100_0651100_0671

Тази статия е публикувана в понеделник, октомври 31st, 2016 at 8:07 в категория Здравословно хранене на практика.

9 коментара

 1. Паула Публикува:

  Браво за статията, Деси!
  Аз не доумявам как хората нападат без да са имали опит като твоя, нито смислена аргументация на твърденията си, както и познания в областта на балансираното хранене и начин на живот! Аз си правя извода, че щом те нападат така значи си нямат и представа какво е пълноценния начин на живот и не четат на тази тема. Разбира се , такива хора нямат място в твоята аудитория. Първо трябва да поизлязат от матрицата , да вземат да се просветлят малко и тогава да пускат коментари.
  Ти и Сашо сте живи примери за това, че медицината потиска симптомите и не лекува първопричината за дадено заболяване. Ние не сме кошчета за боклук и телата ни искат пречистване и грижа. Жалко, че много хора са невежи и не вярват в това, което си е за тяхна сметка.
  Така, че само напред и нагоре и продължавай да ни вдъхновяваш! 🙂
  Поздрави :)))))

 2. Илияна Тодорова Публикува:

  Привет Деси,
  Искрено ти се възхищавам за всичко,което правиш,защото го правиш с любов.Любов,която предаваш и на нас./макар и от разстояние/.Не унивай винаги ще бъдеш неразбрана за тези,които са „слепи“ и „глухи“-те ще носят своите последствия,а от тяхната злоба ,ТИ ще ставаш ВСЕ ПО-СИЛНА.Все повече се убеждавам ,че Матрицата е нещо,което хич не е за подценяване,но кой ли слуша….
  Радвам се,че има хора като ТЕБ,които съвсем безкористно поднасят много полезна информация пък които може да „чете“ и мисли да го прави,които не да си носи кръста.Наистина всеки има право на избор.Смело напред и остани все така всеотдайна.Успех!Ние твоите читатели сме до теб/а те не са малко/
  Р.S.Поздравления за книгата страхотна е!

 3. Илиян Публикува:

  Ич дан ти дреме за хейтърчетата, те ги има и ще ги има дълго време

 4. Екатерина Лулова Публикува:

  Деси, съжалявам че ти се е наложило да преживеш и това – нападки и открито хейтване от хора, които са много далече от това което правиш. Не съм активна по форуми и коментари, но от години следя и чета както твоя сайт, така и други, където намирам полезна информация по темите, които ме вълнуват. По тона на написаното от теб разбирам, че нистина „чашата е преляла“ иначе пишеш по друг начин. И да, и аз винаги съм си мислила,че всеки си има глава на раменете и сам решава как да я ползва. Самата аз преминах последните години през различни етапи и драстични промени по подобни причини. Все още подреждам пъзела, но посоката и елементите са ми ясни :). Възхищавам ти се за това, споделяш открито толкова лични неща, това наистина е полезно за много хора, но не всички са готови да възприемат такава информация. За мнозина това е удар по възприятия им мироглед и почват да го защитават нападайки. Просто не им се връзвай 🍀🌸:-)

 5. desi Публикува:

  Много ви благодаря за милите и окуражителни думи, приятели! Стоплихте сърцето ми! 🙂 Радвам се, че всичко, което правя се оценява и има смисъл!

 6. foe Публикува:

  Мила Деси, и моят съвет е да не се поддаваш на провокации. На простаците не бива да се отвръща по същия начин. Един интелигентен и възпитан човек не би си позволил личностни нападки към когото и да е. Възхищавам се на хора, които следват своя път. Продължавай по твоя си начин!

  Аз имам един въпрос: споменаваш, че си успяла да оправиш гръбначно изкривяване. Би ли споделила как? Аз си самодиагностицирах такова, което според лекарите не е чак такъв проблем и не може да се коригира, защото вече съм възрастен идивид с формирана костна структура. Разни физиотерапевти също не можаха да ми помогнат. Обаче аз вярвам, че има начин, само дето сама ми е много трудно да го открия. 🙁 Предполагам, че още не съм попаднала на правилния човек/информация. Благодаря!

 7. desi Публикува:

  Здравей Фое и много ти благодаря за милите думи и за подкрпата!😊
  Относно гръбначното изкривяване го оправих на 100 процента по време на моето Днк- прекодиране в съчетание с 10 специални масажа,Юмейхо. Те се правят именно по време на глад когато става най- активното чистене на организма за да не са толкова болезнени и за да е ефективно цялостното лечение. И разбира се с дълготраен ефект. Тези масажи ми прави моя партньор Александър Борисов, който е и професионален масажист.😊

 8. foe Публикува:

  Деси, много ти благодаря за информацията. Варна ми е ужасно далече, ще потърся на местна почва дали има наблизо масажист, който се занимава с такъв вид масажи. Поздрави!

 9. desi Публикува:

  За нищо, Foe! Искам само да те предупредя, че 1 такъв масаж Юмейхо струва около 400 лв. Говоря за висококачествения Юмейхо масаж! По-евтините дори може да ти навредят и внимавай при кой отиваш!

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline