Бум на екзотичните Спа ритрийти по света

3530157[1]Макар за България, думата „ритрийт“ да е сравнително непозната, този вид ваканции са създадени в отговор на съвременния начин на живот и са изключително популярни сред хората с по-висок жизнен стандарт по света и сред знаменитостите. Те нямат нищо общо с масовите All inclusive почивки, които освен че ще ви натоварят и стресират, но и ще се върнете с поне няколко кг по-тежки. Самуи Бийч(Тайланд), Малдиви, Бали, Хаваи, Коста Рика, Калифорния са само част от най-предпочитаните дестинации. Отивайки на ритрийт означава да се откъснете от обикновенния си живот или ситуация. Това е специално време само за вас където да се уедините и да се свържете с вашето вътрешно АЗ. Вие може да искате да се отделите от забързаното ежедневие и стреса, да си дадете почивка от отговорностите към децата или да избягате от лоша емоционална ситуация или може само да имате нужда от малко тишина за няколко дни за да оцените живота си. Ритрийтът ви дава достъп до светлите и тъмни ъгълчета на вашите чувства. Имате възможност да се преоткриете, което да ви помогне да израстете в щастие и любов.

Ритрийтите може да бъдат няколко вида, но повечето включват духовни практики, йога, вегетарианска (веганска, сурововоядска) кухня, различни терапии, масажи, медитации, излети и т.н. Обикновено се става рано и се посреща изгрева. Денят започва с йога и дихателна практика и медитация, следва алкализираща закуска с пресни плодове и божествени свежи сокове и шейкове. През деня може да се насладите на слънчева баня, излет сред природата или курс за сурови рецепти. На обяд ще бъдете нагостени  с приготвените от местните готвачи вкусни вегетариански или вегански специалитети. Следобядът може да посветите на релаксиращ хавайски масаж или детокс скраб, на шопинг на сувенири и екзотични плодове или на приключенска разходка с катамаран, а вечерта ще се потопите в атмосферата на местните атракционни програми и екзотична кухня и коктейли.

За съжаление, ритрийтите са скъпо удоволствие! Ще са ви необходими 2-3 000 евро (или 5-6 000 лева) за 1 седмица само за настаняване и изхранване. Всеки отделно се грижи за осигуряване на самолетен билет (между 500 и 1500 евро) и транспорт до дестинацията. В развитите страни като Америка, Канада и Западна Европа хората отдавна са разбрали важността от ритрийтите и предприемат редовно такива до далечни и екзотични дестинации. Но в България кой може да си позволи това? Вероятно много малък процент от населението. Затова реших да създам он-лайн ритрийт и да ви науча как да си направите един 7-дневен ритрийт в комфорта на вашия дом. Това е една „Едноседмична луксозна грижа за вашето тяло и душа“!

purification-food-by-hilton-maldives-665x443

Тази статия е публикувана в понеделник, април 6th, 2015 at 15:13 в категория Екзотични Wellness дестинации.

2 коментара

  1. Поли Публикува:

    Звучи прекрасно и вдъхновяващо!Много си мечтая за подобно вълнуващо изживяване!Пожелавам си го и а и на всички ,които се опитват да достигнат до едно по-различно извисяване и себеоткриване.Бъдете здрави ,усмихати и позитивни!

  2. desi Публикува:

    Благодаря ти за коментара, Поли! И аз много си мечтая за подобно пътуване и го пожелавам на всеки мой читател! 🙂

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline