Какво е да си щастлив за мен?

untitledНапоследък (от около месец) започнах да правя Health histories, които са част от обучението ми за Health coach към Institute for Integrative Nutrition в Ню Йорк. Това са безплатни консултации по скайп, между 30 и 50 минути, в които обсъждаме здравето и храненето на клиента, но също така си говорим и за нещата от живота. До сега направих около 15 health histories и мога да кажа, че се срещнах с прекрасни хора, които искат да подобрят здравето и живота си като цяло. Въпросите, които им задавам са от най-различно естество, но никога не пропускам да попитам – Щастливи ли са?

Затова днес бих искала да отговоря на този въпрос публично и да обясня какво е за мен да си щастлив?

Щастието не се измерва с това дали имаш къща, кола, бизнес и т.н, а е свързано със състоянието на духа. За мен да бъдеш свободен и независим е безценно, да правиш това, което искаш, да ходиш там където искаш, да разговаряш и да се срещаш, с който искаш и не на последно място – да преследваш мечтите си и да вярваш, че няма невъзможни неща. Да си щастлив означава да си в хармония със Себе си, да си в баланс, да нямаш интерес да обсъждаш живота на другите,  техните избори, хранене, поведение и т.н, да нямаш интерес да съдиш и критикуваш. Да си щастлив означава да не живееш с миналото, нито за бъдещето, а да живееш в настоящия момент, тук и сега. Да си щастлив означава да се пуснеш по течението и да осъзнаваш, че много неща в живота не зависят от теб и затова просто ги приемаш. Да си щастлив означава да не се терзаеш, че в даден момент от живота си се чувстваш самодостатъчен. Да си щастлив означава да си благодарен за това, което имаш, макар и това да са само книги и знания. Да си щастлив означава да си открил смисъла на живота си, а моят е да вдъхновявам вас, десетки хиляди прекрасни хора, да водите по-здравословен и осъзнат начин на живот чрез този сайт. Да си щастлив означава да си изпълнен с ентусиазъм за живот. Да си щастлив означава да обичаш и цениш Себе си на първо място!

И не, не разчитайте някой да ви направи щастливи, ако не осъзнавате по-горните истини!

Щастието е избор на мислене!

Тази статия е публикувана в четвъртък, февруари 26th, 2015 at 8:00 в категория Вдъхновения.

15 коментара

 1. Илияна Публикува:

  Прекрасна статия БлагОдаря!
  Щастие е и да откриеш себе си и в този „дух“ се радвам,че открих теб,Деси.
  Усмихнат и преоткриващ ден!

 2. Росица Тодорова Публикува:

  Деси, привет !

  Ти си уникална, специална, вдъхновяваща, отдадена, добронамерена ….просто нямам думи!

  Мисля, че е изключително ценно за нас, твоите читатели, да споделяш някои важни неща от твоето обучение за Health coach към Institute for Integrative Nutrition в Ню Йорк.

  Благодаря, за всичко споделено!

  Желая ти да продължаваш в същия дух по пътя на самоусъвършенстването!

 3. Ralica Paraskevova Публикува:

  Деси, благодаря ти толкова много, че те има !

 4. Теди Публикува:

  Много позитивна статия, както всички други които си написала. Щастие е да си близо до такива хора като теб, вдъхващи здраве и живот! Бъди здрава! Бъди обичана! Бъди щастлива!!!

 5. desi Публикува:

  Много ви благодаря за милите коментари, Илияна, Роси, Рали и Теди! Накарахте ме да се усмихна и да се почувствам част от вашия живот! 🙂

 6. Един твой стар познайник Публикува:

  „Да си щастлив означава да си благодарен за това, което имаш, макар и това да са само книги и знания.“ Хммм живота ти тук на Земята е много повече от книги и знания събрани в ума ти 🙂 то е удоволствието да твориш и да помагаш на цялото…че в това изричение…се разбира…че си благодарна само заради факта,че имаш книги и знания…по-скоро трябва да си благодарна на Космическия Разум,за факта ,че си тук и можеш да поправиш грешките си,трупани в минали животи 🙂
  Айде хубав ден 🙂

 7. desi Публикува:

  Благодаря ти за коментара, но ти се хващаш само за едно изречение и май въобще не си разбрал смисъла и посланието на статията! Хубав ден и на теб! 🙂

 8. Един твой стар познайник Публикува:

  Напротив, доста верни неща си писала, нямам идея колко от тях са на базата на личен опит или на базата на прочетени неща 🙂 Важното е…че поне във виртуалното пространство си по-учтива и мила…но аз не съм тук да те хваля или критикувам 🙂 тук съм…да споделя ,че това изричение в статията ти е малко некоректно…ама ти си знаеш 🙂
  С пожелания да станеш 1000 пъти по-мила и учтива и в реалния живот 🙂

 9. desi Публикува:

  Естествено че всичко, което пиша е на база личен опит, а където не е (което е супер рядко) споменавам източника. Статията съм я написала така както съм я почувствала. Не е задължително всеки да се съгласява с мен за всичко. А в реалния живот съм учтива с когото трябва, но ти няма как да го знаеш! 🙂 Нали се сещаш, каквото почукало, това се и обадило!

 10. Ивелина Публикува:

  Здравей, Деси!
  Статията ти както винаги е прекрасна, докосва душата ми по правилния начин и в правилния момент. Нашите съдби са някак огледални, напоследък в моя живот както и в твоя, се случват почти еднакви неща и почти по едно и също време/с изключение на факта, че аз нямам детенце и все още не съм така здравословно хранеща се/. При мен тези промени също са следствие само и единствено на моите решения, въпреки че съм съзнавала до колко трудности биха ме довели те. А просто можех да продължа да преглъщам нещата и да си живея в стария „комфорт“. Това, което ме радва най-много е, че точно благодарение на тези промени съм поведена по един път на духовно израстване и промяна в мисленето, както виждам, че се е случило и при теб. Път, по който бях тръгнала и доста време преди тях, но по който благодарение на тези промени сега изминавам някак много по-бързо. А и съм убедена, че и при двете ни, те ще донесат само един по-хубав живот и по-голямо щастие.
  Много съм радостна, когато влезна тук и видя, че ти си публикувала нещо, което аз съм осъзнала преди няколко дни. Казвам си: „Ах, колко е прекрасно, когато откриваш някой, който върви редом до теб, без дори да подозира!“ И започвам да се чувствам някак още по-силна и сигурна. Но както със сигурност си се убедила и ти: Никога нищо не е случайно, дори и най-мъничкото случващо ти се!
  А в изказването на г-н Един твой стар познайник прозира неприязънта от факта, че ти си тръгнала по своя път на промяна и себеусъвършенстване, а той няма тази смелост. Каквото е било, било – ти вече си решила да се промениш и това е важното СЕГА./както си написала и по-горе в статията/. Но за жалост малко хора осъзнават това.
  Най-големият проблем на съвременното общество е, че човешката личност се приема за нещо, което се намира в статично състояние, повечето хора си казват: Аз съм такъв от толкова години, няма как да се променя, вече съм изграден характер и няма защо да се променям. И продължават да си блъскат главите в същите проблеми и да са вечно недоволни. Не съзнават, че за да промениш света и хората, които привличаш в ежедневието си, първо трябва да промениш себе си и глупавата си нагласа.
  С най-голямата си обич ти желая да продължаваш все така и винаги напред!!!

 11. desi Публикува:

  Здравей Иве! Изключително благодарна съм ти за споделеното. Невероятно е наистина това, което описваш и според мен не е случайно. Това доколкото ми е известно се нарича Синхроничност или Принцип на синхроничността. Все още не съм навлязла в тези дерби и някои неща не ги разбим, но както казваш, за много кратко време при мен\и теб се случиха много неща, които са свързани най-вече с моето\нашето личностно и духовно развитие. И мисля, че предишния ми начин на живот ми в пречел да развия това, но все още има върху какво да работя разбира се. Пожелавам ти от сърце да стигнеш там където си се запътила и да споделяш и за напред какво се случва с теб по пътя на Себеразвитието.
  А относно стария познайник, ако беше прочел Любовното писмо към Себе си, щеше да разбере, че не съм благодарна само за книгите и знанията си. 🙂

 12. Ивелина Публикува:

  Хора, не избирайте силата на Вашето безсилие, само защото това е по-лесният път!!!

 13. Росица Тодорова Публикува:

  Привет!
  „………Не съзнават, че за да промениш света и хората, които привличаш в ежедневието си, първо трябва да промениш себе си и глупавата си нагласа.
  С най-голямата си обич ти желая да продължаваш все така и винаги напред!!!“

  На същото мнение съм, подкрепям казаното изцяло!

  Поздрави!

 14. Румяна Публикува:

  Благодаря за поредния полезен и вдъхновяващ блог:)
  ..и аз мисля,че промяната в начина на храненето/живот е пряко свързана с цялостната промяна на индивида и не е самоцоцел , а е част от духовното развитие..при някои е в началото на пътя ,при някои не,но винаги има духовна осъзнатост,която мотивира и налага тази промяна..

  Относно съмненията спрямо опита на Деси – имах възможност да поговорим двете през скайп…….не познавам Деси лично :)….в реалния контакт тя е още по-лъчезарна и вдъхновяваща,защото тя е истински щастлива и излъчва това щастие/ не правя комплимент на Деси , а констатирам фактите/….тя перфектно е опознала себе си и нуждите си и е намерила правилния за себе си път и област ,които осмислят ежедневието й и всичко това тя го излъчва..и всичко е базирано на личния й опит/и наученото до сега.

  написах всичко това,повлияна от блога и постовете на съмняващия се господин/който видно е,че не е контактувал с нея лично /:)

  Пожелавам хубави пролетни дни на Деси и на всички съфорумци тук 🙂

 15. desi Публикува:

  Здравей Руми! Изключително много съм ти благодарна за коментара и за милите думи! 🙂 И за мен беше удоволствие да си поприказваме по скайп! 🙂

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline