Зелена вълна – Сурови пролетни копривени ордьоври

CIMG3525Това е една от суровите ми идеи за Великденската трапеза. Освен това  е и подходящо предложение да се включа като посланник в кампанията Зелената вълна на Надя Петрова, от www.natureinsider.com . Чудесна инициатива, за която я поздравявам! 🙂 Идеята е да се разпространи ползата от зелените храни за да може повече хора да ги включат в ежедневието си. Редовните читатели на сайта предполагам са наясно и с моята позиция по въпроса. Не случайно тук може да се намерят изобилие от зелени рецепти, които са сурови, веган, без лактоза, без глутен и без соя, а и не веднъж съм писала за предимствата им! 🙂

Рецептата е подходяща за парти или празнична трапеза, но вместо старомодното  канапе от хляб аз използвам резени сурова тиквичка, които имат неутрален, свеж и хрупкав вкус. За размазка използвам сурово копривено песто, което е изключително вкусно, хранително и подходящо точно по това време на годината!

Ето и рецептата за около 20 броя:

1 сурова тиквичка – нарязана на колелца

1 чаша сурово пролетно омега 3 песто с коприва (копърът в рецептата може да се замени и с шепа босилек)

1 шепа чери доматчета

Върху красива чиния наредете колелцата сурова тиквичка. Намажете ги равномерно с пестото и украсете с парченца чери домати!

Тази статия е публикувана в сряда, април 9th, 2014 at 6:13 в категория Рецепти - сурови, веган, без глутен, без лактоза, без соя, без захар и без консерванти, *специалитети.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline