Детокс на тялото, ума и дома – част 3

images (2)След като разгледахме темите за детокс на тялото и ума е време да се погрижите и за вашия дом! Едни от най-положителните ми качества е че съм много организирана и подредена и това се отнася за всеки един аспект от моя живот, включително и дома. Това някакси ми създава вътрешен комфорт и ме балансира и има защо.

Знаете ли, че чистотата и организираността на вашия дом са директно отражение на вашия живот, вашето здраве и вашите мисли? Ако той е разхвърлен, шкафовете ви са пълни с боклуци, а в гардероба е хаос, то със сигурност имате блокирана енергия.

Симптоми за неорганизиран дом може да са:

-умора и депресия;

-срам когато идват гости в дома;

-намалена самоувереност;

-чести домашни спорове и конфликти;

-чувство на затрупаност.

Неподреденият дом създава „блокирана енергия“ и причинява негативни ефекти във всички сфери на вашия живот. Докато не започнете да се освобождавате от всичко ненужно, не може дори да си представите с колко много енергия може да разполагате!

Хаосът е резултат от нерешителност. Нерешителността ограбва вашата самоувереност. Нямате яснота, цел и не може да се фокусирате и това рефлектира върху вашия дом и заобикаляща среда. И независимо дали игнорирате или заобикаляте хаоса, той чака търпеливо и расте докато в един момент вече няма да имате избор освен да се справите с него.

А ето и ползите от детокс на дома:

-повече време;

-по-голяма ефективност;

-по-малко губене на време за търсене на неща, които не са на мястото си;

-чувствате се по-продуктивни;

-повече време за забавления и игри със семейството и приятелите;

-повече време за себе си;

-повече място за живеене, работа и творчество;

-използваните неща заемат по-малко място;

-радост от освободеното пространство около вас.

За да ви вдъхновя да предприемете детокс на дома си, който включва изхвърляне на всичко излишно и непотребно, подреждане и чистене с нетоксични препарати, бих искала да ви покажа няколко снимки на моя дом в нормално състояние – няма излишни мебели и вещи, всичко е прибрано по местата си, дрехите са грижливо подредени в гардероба (очаквайте специална публикация за моя стил и философия на пазаруване), пода е измит, праха е избърсан и няма неизмити чинии в кухнята!

хола

CIMG3499

 

 

 

 

 

чекмедже с документи и други важни неща

CIMG3521

 

 

 

 

 

 

спалнята

CIMG3510

 

 

 

 

 

 

тоалетката

CIMG3216

 

 

 

 

 

гардероба                               чекмедже с бельо

CIMG3511

CIMG3518

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кухнята

CIMG3508

 

 

 

 

 

 

шкафа

CIMG1379

 

 

 

 

 

 

хладилника

CIMG1386

 

 

 

 

 

 

И така скъпи читатели, освободете се от стреса и изгубеното време, детоксикирайте дома си за да се почувствате по-самоуверени, по-организирани, по-енергични и по-щастливи!

 

Тази статия е публикувана в петък, март 14th, 2014 at 7:32 в категория Детокс.

12 коментара

 1. Оля Публикува:

  Деси невероятна си! Благодаря за чудесната статия. Много е мотивираща като е подкрепена със снимки. Ще се възползвам и от този детокс. Хубав ден!

 2. desi Публикува:

  Благодаря ти за милия коментар, Оля! Надявам се да вдъхновя повече хора да детоксикират дома си! 🙂 Хубав ден, мила!

 3. Наталия Тенева Публикува:

  Деси, наистина, снимките са наистина много стимулиращи! Браво и благодаря! Аз знам всички тези неща, но все още не съм успяла да „детоксикирам“ (declutter) моя типичен, български дом 🙂

 4. Mariq Публикува:

  Страхотна статия Деси! Интересно ми е как се справяш с безбройно многото играчки на малкия сладур Ерик? Аз също имам един мъж който е на 1г. и 7мес. и играчките са навсякъде и постоянно ни подаряват нови въпреки,че той почти не си играе с тях да не кажа въобще само ги разхвърля и дотам. Хубав ден 🙂

 5. desi Публикува:

  Благодаря ви, момичета! Надявам се да вдъхновя повече хора да се замислят и да направят пролетно чистене на дома си. 🙂
  Мария, очаквах такъв въпрос, защото всяка майка с дете знае как е! 🙂 Ами една част от играчките, които вече са стари са прибрани в кашон, както и омалените дрешки и са занесени на съхранение при едната баба. В нас са само настоящите дрешки, които облича, както и само най-новите играчки, които държим в едно от чекмеджетата на секцията в хола. Ерик знае кое е неговото чекмедже и сам си го отваря и си вади по няколко играчки. Ако видя, че вече не играе с някоя, я прибирам и по този начин искам да го науча сам да си ги прибира. А иначе може би се забелязва, но и под масата има 1 куче и 1 топка, които си стоят там за игра. И така вкъщи никога няма хаус! 🙂

 6. микси Публикува:

  Еее, страхотна поредица от статии! Истина е това за подредеността в дома. Навремето сама открих, че когато разтребя ми се отваря повече пространстранство, не само за действие, ами и за идеи. Някак си ми става едно леко и хармонично и определено имам желание за гости 🙂 Кофти ми е, че в домът на родителите ми не е така понеже татко не желае да изхвърля старите вещи и започва да става претрупано. Опитвала съм се да му обясня, че старите дрехи и вещи, носят енергия която ни дърпа назад и не можем да имаме прогрес във всяко отношение…Просто е свикнал да пази всичко за черни дни, защото не му е било леко в живота преди. Почти всичко се пази за черни дни. Надявам се да успея да го убедя поне за някои неща. Благодаря за статията Деси!!!

 7. desi Публикува:

  Много ти благодаря за коментара, Микси! И моите родители са така, винаги като отида на гости е разхвърлено, претрупано и се пазят старите вещи и това винаги много ме е дразнило. Аз не знам на кого съм се метнала, но определено не на родителите ми в това отношение. От както живеем самостоятелно съм в хармония със себе си, защото ми е винаги чисто и подредено и приятеля ми също е като мен. 🙂

 8. Росица Тодорова Публикува:

  Деси, отново си в десятката !
  Много съм впечатлена от темите, които засягаш.
  Ценното е, че четейки те, човек си дава сметка, колко е важно това, а обикновено не се замисляме в забързаното си ежедневие.
  Наистина, понякога държим ненужни неща, в това число и аз го правя, но непременно ще се постарая да се променя.
  Благодаря ти, че ми насочваш вниманието в полезна посока!

 9. desi Публикува:

  Здравей Роси и много ти благодаря за милия коментар! Радвам се, че темите, които засягам в сайта са полезни! 🙂

 10. паркет магазин Публикува:

  Безспорен е факта, че когато почистим и подредим домът ни след това се чувстваме толкова добре и като че ли пречистени.Много е странно как едно подредено шкафче или гардероб и изхвърляне на неподредените неща от него, може да ни накара да се чувстваме толкова освободени .Определено има нещо от Фън Шуй според мен и е добре да не пазим някакви стари вещи,които дори няма и да използваме.Благодаря ви за страхотната статия.

 11. desi Публикува:

  И аз благодаря за коментара! 🙂

 12. Паркет Публикува:

  Статията ви е доста заинтригуваща.С огромен интерес следя вашите публикации както и предишните по тази тема.Напълно съм съгласна, че един дом същи както ние се пречистваме е необходимо да бъде чист и поддържан, за да влияе положително на нас и на хората около нас.Винаги е приятно да влезеш в една подредена и чиста стая ,а не да прескачаш различни мебели или играчки на децата.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline