Детокс на тялото, ума и дома – част 1

Времimages (1)е е за детокс, за цялостно пречистване на тялото, ума и дома. В поредица от 3 статии ще разгледам тези теми и ще се опитам да обясня защо се нуждаем от детокс на тялото, ума и дома и как да го направим.

Започвам с първата тема, а именно детокс на тялото.

Детокс е естествен процес на тялото, при който се отделят токсините – отпадни продукти, натрупани от активността на клетките.

А защо ни е необходим детокс?

За да сме здрави, с блестяща кожа, за да отслабнем, за да спим по-добре и за да сме енергични!

Доказано е, че всекидневно приемаме много токсини от храната, водата и въздуха, които се натрупват в мастните клетки на тялото. Негативните мисли и стреса също окисляват тялото.

Токсините включват:

-пестициди и хербициди;

-хормони и антибиотици;

-консерванти и Е-та;

-химикали от домакинските почистващи препарати;

-химикали от козметиката /паста за зъби, лосиони за тяло, кремове, щампоани,

дезодоранти/;

-хапчета;

-тежки метали;

-замърсяване на въздуха;

-цигарен дим.

Изчислено е че през последните 75 години са създадени над 100 000 химикала и дори и да се храним перфектно пак се нуждаем от детокс, защото не можем да избегнем всички токсини. Храната ни също така е бедна на хранителни вещества, които подпомагат естествения процес на детоксикация на тялото. Ако токсините не се освобождават редовно от организма, настъпват болести /сърдечни, бъбречни, чернодробни, рак/ хормонални дисбаланси, спад на имунитета, дефицити, бавен метаболизъм, хронична умора, преждевременно стареене, кожни проблеми, депресия. Сигнали за това са лошо храносмилане, главоболие, умора, слаба концентрация, летаргия, лош дъх, лоша кожа, мускулни болки и разбира се покачване на теглото.

Какви са ползите от детокса?

-загуба на тегло;

-по-чиста и млада кожа;

-по-чисти синуси;

-повече енергия;

-по-добро храносмилане;

-редовна дефекация;

-по-добра концентрация;

-емоционална стабилност и липса на депресии;

-подмладен дух!

Как да направите детокс?

Детоксът може да бъде въздържане от обичайната храна за определен период от време с цел изхвърляне на токсините и подобряване на здравето. Преминава се към режим с прием на здравословна храна, богата на фибри, намалява се драстично консумацията на мазнини, увеличава се приема на вода, сокове, сурови плодове и зеленчуци.

Препоръчва се и изчистване на дебелото черво с цел подпомагане на детокса.

Повече за това как да направите детокс стъпка по стъпка може да разберете в книгата ми „Моето изкуство да живея и да се обичам“!

Тази статия е публикувана в понеделник, март 10th, 2014 at 7:33 в категория Детокс.

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline