Тайната на антиейджинга

 

   Антиейджингът е възможен. Но тук не става въпрос за скъпи токсични кремове, които обещават да ви загладят бръчките, за ботокс или за някаква хирургична интервенция. Истинската красота идва от вътре. Тялото ни само може да се лекува и да се бори срещу процесите на стареене с помоща на правилно хранене. То има нужда от енергия и суров материал. Те са необходими за правилното функциониране на клетъчното делене. Тялото е съставено от клетки и всички клетки са живи. Клетките умират и се заместват с нови.

   Когато клетката не е получила правилната храна, тя се замества с по-слаба клетка всеки път. Този процес се нарича дегенерация или стареене.

   Когато клетката е получила суров материал и енергия, тя се замества с по-силни клетки. Този процес се нарича регенерация или антиейджинг.

 

Храни, които причиняват дегенерация или стареене: Храни, които помагат за регенерация или антиейджинг:
Захар и захарни продукти Зеленолистни зеленчуци
Мляко и млечни продукти, яйца Сурови плодове и зеленчуци
Храни с високи нива на живак (повечето риби) Сурови семена и ядки – накиснати
Месо и месни продукти Кълнове и поници
Бяло брашно и продукти от него Спирулина
Соеви продукти Пчелен прашец
Кафе Алое вера
Алкохол МСМ
Шоколад Храни, богати на Омега 3 мазнини – лен, коноп, орехи
Цигари Студенопресован зехтин
Рафинирано олио Ферментирали зеленчуци (кисело зеле)
Изкуствени подсладители (аспартам) Умерена слънчева светлина (витамин Д)
Маргарин Умерени упражнения
Алуминий Пълноценен сън
ГМО-храни Филтрирана или изворна вода

 

    Може би забелязвате, че тази таблица се препокрива в голяма степен с тази на киселинно-алкалния баланс. Това е така, защото когато консумираме предимно киселиннобразуващи храни се образуват токсини в нашето тяло, които водят до стареене. Ето защо ако искате да имате повече енергия и съответно да се подмладите, трябва да консумирате повече алкалообразуващи храни.

Тази статия е публикувана в понеделник, декември 27th, 2010 at 8:26 в категория Антиейджинг.

5 коментара

 1. хИЦОх Публикува:

  Самият термин антиейджинг звучи супер тъпо. Процесът на стареене е неизбежен и не можеш да го спреш, но пък з асметка на това можеш да го ускориш. Хранейки се с цели, пресни, сурови, узрели, органични плодове и зеленчуци хората живеят напълно естествено и нормално, а включвайки другите храни от лявата колонка износваме тялото доста по-бързо. Последния абзац за киселинно-алкалния баланс е точно в целта, относно храненето, но трябва да се има в предвид, че и други фактори играя важна роля. Хубаво е, че си споменала част от тях. Здравето ни е толкова добре, колкото е най-слабия елемент от него, затова цялостното развитие и включването на всички фактори в играта е от съществено значение. Респект за Блога, който водиш.

 2. desi Публикува:

  Благодаря за мнението! Може и да ти звучи тъпо тази думичка но на мен ми харесва! Разбира се че аз говоря за забавяне на процесите на стареене. Няма как да ги спрем. Прав си че не само храната играе важна роля но ако прочетеш всичките ми статии ще разбереш че засягам и другите фактори от здравословния начин на живот. 🙂

 3. стволови клетки цени Публикува:

  Признавам, че за първи път чувам тази дума и с огромно удоволствие прочетох какво точно представлява, дано да я запомня , за да питам и мои приятели дали знаят какво точно означава думата.Важно е да се храним здравословно, така, че всяка една наша клетка да получи всички нужни вещества, минерали и други съставки, които ще я карат да бъде здрава и съответно ние всички ще бъдем по добре и заредени с положителна енергия.

 4. Future Health Публикува:

  Таблицата ми е изключително полезна и дори ще си позволя да си я разпечатам и сложа някъде на видно място в кухнята! Много е полезно нещо така синтезирано да ти напомня постоянно кое е правилно да се яде и кое не

 5. desi Публикува:

  Много се радвам, че ти е полезна таблицата! 🙂

Оставете коментар

Анти-спам *


Inline
Inline