Health coaching

 Health Coaching програма

black dress - profileВ днешния съвременен свят всички искаме да сме здрави, да бъдем в баланс, да се чувстваме по-добре и да имаме повече енергия. Но в действителност има огромна разлика между това да искаме да сме добре и ежедневната реалност  – физическо и ментално преяждане, ниска двигателна активност и твърде малко време за Себе си! Затова и необходимостта от Health coach нараства колкото по-забързан и стресиращ става живота ни и поради „подмладяването“ на болестите на цивилизацията като затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане, атеросклероза, преждевременно състаряване и т.н.

Какво е Health coach? – това е професия, която съществува от повече от 25 години в САЩ и много други развити страни по света. Тези специалисти са станали важна част в сферата на профилактичното здравеопазването. Health coach създава план, който е специфичен за вашата житейска ситуация в съответствие със здравословното ви състояние, ежедневни отговорности, ниво на стрес и работна/семейна динамика. Той ви помага да направите промените плавно и безопасно за вашето тяло, за разлика от „модерните“ диети и „вълшебни“ хапчета, които обещават стройно тяло, но могат да се окажат доста опасни за здравето.

Health coach има холистичен подход и се фокусира върху емоционалните, физическите, поведенческите и хранителните фактори, които са необходими за да се подобри цялостното здраве и well-being. Той изгражда здрава връзка и доверие  с всеки клиент, анализирайки неговите фитнес и личностни интереси, минали успехи провали, отношението му към здравето и готовността за промяна. Health coach работи за поставяне на умни цели в краткосрочен и дългосрочен план. Той трансформира начина на мислене на клиента и му помага да изгради позитивно отношение към себе си и как да преодолее бариерите, които му пречат в живота!

Ден от живота на Health coach Деси Пеева-02.2016

Топ 10 причини защо имате нуждa от Health coach

Ден от живота на Health coach Деси Пеева с Бебе – 02.2019

Една седмица от живота ми на Health coach – 06.2019

Какво е Health coaching? – процес, при който Health coach помага и вдъхновява клиента да постигне неговите цели и мисия в живота стъпка по стъпка, правейки промени в храненето и начина на живот. Клиентът научава за нови здравословни храни, рецепти и концепцията за първостепенните храни: взаимоотношения с роднини и приятели, физически упражнения, кариера и духовна практика. Health coach работи с клиента върху поставянето на цели и постепенно подобряване на първостепенната и второстепенната храна в живота му.

Health coaching е процес, който е напълно фокусиран върху клиента – къде е в конкретния етап от живота си, къде иска да отиде, с кой и т.н. Health coach напътства и помага на клиента да контролира и поеме отговорност за собственото си здраве!

Какво е Health history? – това е анализ на вашата здравна история, на базата на която Health coach съставя индивидуална програма специално за вас. Изпраща ви се предварително формуляр, който трябва да попълните преди да се включите към 6-месечната Health coaching програма. Целта е да се разберат вашите хранителни навици, здравословни проблеми и тревоги, свързани с други аспекти на живота.

Какво включва 6-месечната Health coaching програма?

-по две 1-часови сесии на месец – 100 лв на месец;

-изготвяне на примерни индивидуални менюта и лайфстайл препоръки;

-и-мейл подкрепа между сесиите;

-достъп до частни видео клипове – около 15 на брой;

-предоставяне на информационни материали, рецепти, съвети и т.н;

-провеждане на индивидуална детокс програма;

-провеждане на ДНК-прекодиране (по желание);

-получаване на подаръци (козметика, книги и онлайн ритрийт)

Какви са ползите от Health coaching програмата:

ще поставяте и постигате целите си;

-ще увеличите енергията си;

-ще повишите качеството на съня си;

-ще научите как да се справяте със стреса;

-ще научите как да се храните по-здравословно;

-ще научите нови храни и лесни здравословни рецепти;

-ще научите как да преодолявате копнежите за нездравословни храни като сладки и тестени продукти, пържени, мазни и солени продукти и т.н.;

-ще се научите как да се грижите по-добре за Себе си;

-ще изглеждате по-млади и по-жизнени;

-ще подобрите хормоналния си баланс;

-ще станете по-самоуверени;

-ще балансирате кръга на живота си;

-ще подобрите личните си взаимоотношения със семейство и приятели;

-ще разберете смисъла на живота си!

За да си запишите час за Health history, ми пишете на desilifestyle.net@gmail.com !

DSC08240Десислава Пеева е сертфициран холистичен Health coach, който подкрепя и помага на работещи жени и майки с хормонални проблеми и стресиращо ежедневие да намерят вътрешния си баланс като ги учи да се грижат за Себе си по изискан и природосъобразен начин!


Inline
Inline