За здравето на нашите деца!

Тази статия е продължение на предишната ми „Защо децата се развиват толкова рано?“ и я посвещавам на една прекрасна инициатива на моята приятелка Яна Данаилова, към която съм съпричастна, а именно „Да! Aз държа на здравословното хранене на децата в училищата, детските градини и ясли!“.

Защо тази петиция е важна за мен и бих помолила всички мои прекрасни читатели да я подкрепят тук. Не съм разказвала историята със сина ми Ерик, който заради храната в държавните ясли загуби здравето си!

Защо децата се развиват толкова рано?

Забелязали ли сте как момичетата в днешно време изглеждат много по-зрели за възрастта си? Или само сте си помислили, „О, аз със сигурност не изглеждах така, когато бях на 12 години!“

Тук НЕ става въпрос за млади момичета, които носят тесни дънки и се гримират, а за много по-сериозен проблем.

През 2007 година, се е провело изследване, чийто резултат е спад на възрастта на настъпване на пубертета при Американските момичета. Според него, момичетата развиват гърди 1-2 години по-рано от преди 40 години.

Топ 11 знака, че вие ставате ОСЪЗНАТ човек

Кои са знаците, че вие ставате ОСЪЗНАТ човек:

Избирате натурални…

Прегърни ги или 5 начина за опаковане на зеленчуци с храна+Видео рецепта за веган тако

Прегърни ги! Или днес просто ще споделя 5 оригинални начина за опаковане на зеленчуци с храна когато ви е омръзнало от традиционната салата и искате разнообразие. Всички варианти са веган, без глутен, без лактоза и без соя. Наричам ги още друго измерение на салатата както например плато с купичка суров ДИП и крудите от сурови зеленчуци около него!

Как да си създадете wellness цели, които работят?

Wellness е задължителна част от балансирания здравословен начин на живот и е препоръчително да внедрите няколко лесни за изпълнение практики в ежедневието за да се справите със стреса и депресията.

Много хора в началото на годината си поставят големи цели (например да отслабнат с 20кг или да станат вегани, или да си купят нова кола или къща или да отидат на ваканция на тропиците или да спестят 20 000лв), но е доказано, че едва 8% изпълняват целите си. Затова ако вие влизате в останалите 92%, тогава е по-добре да си създадете по-малки, по-конкретни wellness цели, чрез които ще бъдете винаги в кондиция, ще се грижите повече за Себе си, ще намалите стреса в ежедневието!


Inline
Inline