Защо хранителните добавки са нож с две остриета?

В днешно време все повече се говори за факта, че почвите ни са бедни и изчерпани, че храните ни са пълни с антибиотици, хормони и пестициди (в голяма част това се отнася най-вече за животинските продукти) и че не може да си набавим всички необходими микро и макро елементи от храната. И аз вярвах в това и затова преди години давах стотици лева за най-различни добавки – водорасли, ензими, пробиотици (в конкретни състояния мисля, че са ок), зелени храни на прах, алое вера сок (суровото алое е ок), добавки са хубава кожа и коса, есенциални мастни киселини, Б 12 (само веднъж съм пила) и т.н. Съществуват още витамин Д, рибено масло, масло от ферментирал дроб на треска (било уж някаква панацея), колаген и т.н. Дори преди 2, 5 години бях написала цяла статия по въпроса тук, а пък преди няколко месеца написах статията „Лъжите за протеините, Б 12, витамин Д, омега 3, „супер храните“, костния булъон, колагена и т.н.“! И в повечето случаи добавките, които съм приемала дори НЕ са ми трябвали, а просто са ми оскъпявали екскрементите. Затова искам да ви кажа и друга гледна точка след като аз години наред давах пари на вятъра и мнението ми еволюира!

В някои случаи може и да помогнат наистина! Но те ви залъгват, че сте си стабилизирали здравето! Защо ли?

Топ 10 съвета за хидратирана и чиста кожа

Всяка уважаваща Себе си Дама желае да има чиста и хидратирана кожа, да не се лющи, да е без петна и да няма бръчки. И разбира се 99 процента от жените се втурват да търсят най-модерните продукти за постигане на перфектна кожа. Затова и в днешно време козметичната индустрия процъфтява и с всеки ден излизат все по-нови и нови марки с хиляди продукти. Но ИСТИНАТА е, че нито един продукт няма да ви реши проблемите с кожата ако НЕ се погрижите за вътрешната си чистота и хидратация, а именно чисто тяло (най-вече чисти черва) и изобилие от сурови плодове и зеленчуци с органична и структурирана вода в тях. Това го казвам от опит като човек, който още от тийнейджър се бореше с проблемна и мазна кожа с пъпки, черни точки, милиуми и едновременно с това люспеща се кожа и даваше хиляди лева за козметични продукти. А те просто НЕ работят!

Защо да предприемете есенен рестарт на организма?+Видео

Есента вече окончателно настъпи! Повечето хора предприемат пречистване на организма през пролетта, но истината е че всеки сезон е подходящ. Ако лятото сте нямали възможност да се разтоварите и да се погрижите за Себе си , то може да го направите сега, през есенния период, защото времето е все още топло и има доста слънчеви дни, а разнообразието от плодове и зеленчуци е огромно! Освен това през лятото, повечето хора прекаляват със сладоледа, който се продава на всеки ъгъл, пържената храна по капанчетата, сиренето в шопската салата, алкохола в заведенията и дискотеките и липсата на сън заради дългите нощни разговори и развлечения. Ако това е така, есента е най-подходящото време да забавите темпото и да дадете заслужеена почивка на тялото си – вашия ХРАМ, тук на Земята!

Трябва ли да се храним разнообразно за да сме здрави?

Навсякъде четем препоръките на специалистите по хранене, на лекарите и педиатрите, че възрастните както и децата още от бебета трябва да се учат да се хранят разнообразно и „балансирано“ за да са в цветущо здраве. Няма значение дали се храните смесено с животински продукти, дали сте вегетарианец, веган или суровояд, всеки ще ви каже, че трябва да се храните супер разнообразно, да смесвате колкото се може повече храни на едно хранене за да получите колкото се може повече различни аминокиселини, мастни киселини, витамини и минерали.

И въпреки че всеки спазва препоръките, хората стават все по-болни и затлъстели с напредване на годините. Децата въпреки уж „здравословното и балансирано“ захранване като тръгнат на градина или училище и започват да се хранят с всевъзможни „храни“ на хранително-вкусовата индустрия. Стават все по-злояди и все по-търсещи храни-боклуци. И в крайна сметка захранването отива на кино! Защо ли? Защото някъде там нещо куца!

Каква е връзката между Вселената, вибрациите и храненето?

Вселената Не е статична, а динамично реагира на всяка една наша мисъл и емоция, което е известно като вибрация. Тя е изключително интелигентна и е програмирана буквално да бъде огледало на нашия ум и вибрациите на емоционалното ни състояние. Според Закона на привличането, всичко което привличаме е това, което отразяваме. Животът не се случва на нас, а се създава от самите нас. Идеята за енергийните вибрации ни помага да разберем как точно се случва това. Има състояния като срам от Себе си, гняв, страх, завист, алчност и тъга, които имат най-ниски вибрации, докато състояния като щастие, радост, мир, спокойствие, любов и благодарност са с най-високи вибрации. Вие привличате това, което отразявате. Агресивните и алчни хора привличат агресия, веселите и щастливи хора – от своя страна привличат радост. Вие имате пълен контрол над живота си, защото знаейки това, вие имате силата да го промените като промените вибрациите си.


Inline
Inline